Neće upalit

decec

New member
Ekipa,
Imam kodirano paljenje, utipkam šifru, upali se zelena lampica i onda nakon kontakta treba upalit auto. Tako je i do sada uvijek radilo.
Sad odjednom neće upaliti, kad dam kontakt nakon unosa koda, žlajfa onak na prazno, kao da se guši. Primjetio sam i da je onaj zvuk ubrizgavanja goriva koji se čuje pri davanju kontakta dosta duži nego inače.

Da li je riječ o prodoru kiše na elektriku, ovih dana je dosta padalo, da li je kodirano paljenje krepalo ili pumpa goriva crkla (ali se čuje daj zvuk cccccccck), pumpu sam inače promijenio prošle godine.
Nemam pojma što je sad.

Molim vas za pomoć! Hvala. :eek:
 

decec

New member
Ima, i to puni, tankirao sam jučer, na INI.
Ma koji je to k? Da zovem HAK da pogledaju. Auto mi jako treba i ovo me sad šokiralo.
 

Lix

Active member
Probaj stavit start spray u usis ako nemas može i benze malo na spricu u monopoint direktno, ako upali onda ti je do sistema pumpa dovod itd, ako ne upali gledaj dal imaš iskre kakve su svijecice/kabeli izvadi ih van očisti naspricaj sa wdom i probaj ponovo, pretpostavljam da se radi o benzincu ?:thinking:
 

Dalibor

Dado Tornado
pali ga dok su upaljena svjetla. pa vidi hoće li svjetla tinjati dok pališ, ako ne tinjaju moglo bi biti do alnasera/startera/nekakve elektronike, ako tinjaju to bi moglo značiti da ga alnaser pokušava zavrtiti ali ga zafrkava nešto do ubrizgavanja ili iskre...
samo ideja...
sumnjam da je greška u iskri svječice, prije da bi bilo do goriva... ako je to onaj saxo 1,4 iz 97., vjerojatno ima jednu diznu... i tu bi mogla biti greška... dizna, regulator tlaka, pumpa...
 

fullcool

New member
Prvo provjeri jel ima iskre, skini kabel sa svjećice pa vidi jel baca iskru.
Ako ima iskre možeš probati ubaciti malo goriva u usis, otprilike čep od kanistera, pa zaverglaš, ako nakratko sastavi znači problem je u ubrizgavanju.
 

decec

New member
Mislim da je akumulator krepao skroz. Jučer smo ga napunili, radilo je. Ali danas opet ništa.
Sad moram nekako do majstora, da stavi novi akumulator. Oko 500 kuna, kažu? Koliko cca traje akumulator?
 
Na vrh