Nadogradnja multimedije u C4 II

Scorpyo

Active member

dinko1981

Well-known member
Ja imam ovaj android sa 7" ekranom već nekih 4-5 godina i radi uredno. Ono što se ne dobije u kompletu (barem tada nije bilo uključeno) je adapter za radio antenu koji propušta struju za tvorničko antensko pojačalo. Ostaju ti sve funkcije koje imaš sa tvorničkim uređajem plus sve dodatne koje imaš na mobitelu. Prednost je ako imaš zasebnu sim karticu za internet da se ne moraš spajat preko mobitela. Nije savršen, ima manjih bugova ali po meni bolji i jeftiniji od tvorničke navigacije. Ja sam ugradio i rikverc kameru. Koliko vidim novini modeli dolaze bez cd/dvd playera, kojeg ja doduše nisam nikad ni koristio. Ja da sad kupujem uzeo bi opet model sa najsnažnijim procesorom, za svaki slučaj.

dinko1981

Well-known member
Ma za te uređaje 4gb ram-a je sasvim dovoljno, čisto sumnjam da ćeš ikad imati otvoreno više od 3-4 aplikacije. Po meni je tu bitniji procesor da sve bude brže i fluidnije, mada sa jačim procesorom dobivaš i više ram-a, od 6 do 8 gb tak da nemreš fulat

Scorpyo

Active member
Da ne otvaram novu temu a ovo je zapravo vezano sa originalnim upitom...

Radio stigao, planiram krenuti sa ugradnjom idući vikend (ovaj vikend je Le Mans pa sam zauzet).

Na kraju sam uzeo

Uz radio sam dobio prednju i zadnju kameru (pretpostavljam da je prednja za prepoznavanje znakova).

Zadnja kamera će biti instalirana između kvake i svjetla za tablicu na zadnjim vratima. Kablove ću provesti kroz lampu za tablicu. Moja teorija je da bi moglo biti dovoljno skinuti oblogu sa B i C stupova pa ću moći provući foršpan između obloge krova i krova. U najgorem slučaju morat ću skidati cijelu oblogu krova.

Prednju planiram staviti na šoferšajbu iza retrovizora i kablove izvući iz kućišta senzora/nosaća retrovizora. I ovdje se nadam da će biti dovoljno skinuti oblogu A stupa i modul sa svjetlima iznad retrovizora.

Pokušavam na internetima pronaći uputu kako se skida modul sa svjetlima sa krova i kako se otvara kućište senzora ali za C4 II ne nalazim ništa pa molim pomoć od svekolikog pučanstva na ovom cijenjenom forumu jer sam poprilično siguran da je netko već skidao / otvarao navedeno.

Zahvaljujem svima na savjetima.

Milosh

Test
U najgorem slučaju morat ću skidati cijelu oblogu krova
Možda ti je lakše provući kabal ispod tepiha, ispod zadnje klupe, kroz tunel/plastičnu oblogu oko mjenjača i ručne. Plastična sajla za provlačenje kablova bi mogla biti od pomoći.

Scorpyo

Active member
Možda ti je lakše provući kabal ispod tepiha, ispod zadnje klupe, kroz tunel/plastičnu oblogu oko mjenjača i ručne. Plastična sajla za provlačenje kablova bi mogla biti od pomoći.
A kako iz gepeka doći iza obloge od zadnjih vrata?

visaluteju

Well-known member
Ne bih preporucio krov.
Ja sam provukao parking kameru sa tablica i dashcam ispod retrovizora:
-Parking kameru sa strane tapacirunga gepeka (kroz onaj prostor za pristup zadnjim svjetlima) i tuda iza tog tapacirunga do poda kod zadnje klupe, onda sam izmedju poda i kedera od vrata (znaci nekih par cm ugurao pod oblogu poda pa je donekle sa strane a ne direkto na podu ispod vrata) i tako išao do pretinca suvozača pa sam ugurao kabal iza pretinca, pa do srednje konzole.
-A dashcam kroz A stub zavukao pod onu plastiku i keder i onda gore po krovu samo prstima i nekom plastokom nagurao pod tapacirung krova, svakako je par mm odvojeno od krova na pocetku.

da kucnem sve je ovo bilo bas lako obaviti bez nekog posebnog rastavljanja, možda par onih plasticnik kopci koje drze oblogu poda i gepeka da sam morao skinuti

Scorpyo

Active member
A kakve veze imaju zadnja vrata sa tim?
Krivo sam se izrazio, mislio sam na stražnju haubu, poklopac prtljažnika / gepeka. Kamera ide između ručke na stražnjoj haubi i svjetla za tablicu.

Ne bih preporucio krov.
Ja sam provukao parking kameru sa tablica i dashcam ispod retrovizora:
-Parking kameru sa strane tapacirunga gepeka (kroz onaj prostor za pristup zadnjim svjetlima) i tuda iza tog tapacirunga do poda kod zadnje klupe, onda sam izmedju poda i kedera od vrata (znaci nekih par cm ugurao pod oblogu poda pa je donekle sa strane a ne direkto na podu ispod vrata) i tako išao do pretinca suvozača pa sam ugurao kabal iza pretinca, pa do srednje konzole.
Sada si mi dao razmišljati...

BTW: WTF je keder od vrata?

Milosh

Test
Krivo sam se izrazio, mislio sam na stražnju haubu, poklopac prtljažnika / gepeka. Kamera ide između ručke na stražnjoj haubi i svjetla za tablicu.
Kroz gumu kroz koju prolaze i ostali kablovi, a onda ga spustiš kroz karoseriju do gepeka. Čak i ako ideš krovom kako si ti predložio, opet moraš provući kabal kroz tu gumu između vrata gepeka i karoserije.

Scorpyo

Active member
Guma oko vrata
To mi baš i ne djeluje kao dobra opcija ali mislim da budem išao ispod plastike uz tepihe.

Kroz gumu kroz koju prolaze i ostali kablovi, a onda ga spustiš kroz karoseriju do gepeka. Čak i ako ideš krovom kako si ti predložio, opet moraš provući kabal kroz tu gumu između vrata gepeka i karoserije.
Da, definitivno moram kroz tu gumu.

Hvala svima na savjetima

dinko1981

Well-known member
Btw provući kabal za kameru kroz ono gumeno crijevo na vratima gepeka je po meni nemoguće, ja sam ga morao razrezati

Scorpyo

Active member
Btw provući kabal za kameru kroz ono gumeno crijevo na vratima gepeka je po meni nemoguće, ja sam ga morao razrezati
Baš me zanima kako će to riješiti profići. Dobio sam kontakt od ekipe koja se bavi ugradnjama ovih radija i idem za tjedan dana kod njih na ugradnju.

Na vrh