Moj VTS :)

Cutac

Prèkaroš
Starac danas vidio svjetlo dana, od 1.11. je vožen sad treći put, ukupno je napravio oko 150 km od tada. Ciak akumulator star 5 godina dela bez da štucne! Za sad traje 2 godine duže nego prošli Exide.

Kako je toplije i nema više smeća po cesti, malo sam ga stiskao u brdo. Ajoj, baš mi je falio atmosferac sa fiksnim (i olakšanim) zamašnjakom nakon Škode! Kako lijepo ide u okretaje i puca :love:

1771085132406.png

Ruske

Well-known member
ako puca, onda nesto ne valja...ili katalizator ili nesto...moj nije nikad pucao, al da je lijepo nabirao je i to je zadnji atmosferac kojeg sam imao i mrvicu mi fali, sta je je...iako je bio daleko najgori auto kojeg sam imao po pitanju popravaka, troskova...
samo kad se sjetim 107kmh u 2. ufff

Ruske

Well-known member
lesina izvini motor je jedini bio dobar na tom autu...struja je bila problem, a motor je postao problem kad je zupcasti pukao, ali se popravilo...
da li ti znas uopce sta znaci pucanje? ako mislis na nesto tiho suptilno, to se ne cuje i nisam frik da osluskujem dal se cuje 40 db pucanje jbt pucanje...nemoj da sam te provozao u cupri pa da vidis sta je pucanje...

Cutac

Prèkaroš
Danas zamijenjena tekućina u kočnicama i kvačilu. Iznenadilo me koliko je bilo zraka na suvozač, iza vozača dijagonali. Na kontra nije bilo ništa, a naprijed desno je dosta mjehurića izlazilo, do te mjere da sam pomislio da mi nešto sa uređajem za zamjenu ne valja.

Mislio sam da je prije hvatala na vrhu, sad bome hvata na vrhu :D

Sem toga, prao ga i otpao komadić bezbojnog sa krova. Ne vidi se baš, osim izbliza. Hoću li to ove godine raditi, ne znam, isto kao i nebo. Još uvijek jednako visi (površina veličine dlana lijevo i desno od zadnje plafonjere. Ne vidi se u retrovizoru i općenito se baš ne primijeti, tako da mi nije hića.
Problem je što ga rijetko vozim (ajde, sad kad je lijepo vrijeme češće) pa mi je u biti to i nebitno, tako da nije na listi prioriteta.

Ono što je na listi prioriteta je klima. Danas ju upalim, ****c, samo šušti glasno i ne hladi vozača. Prije 2 tjedna je normalno radila...
Odvesti ću majstoru u SK, ne da mi se više jahati do Karlovca. Ako otkrije šta je, super, a ako ne, opet dobro. Ako se ustanovi da je hladnjak u kabini, onda ću se samo nadati da će držati do jeseni, pa ću preko zime to sve raskopati i zamijeniti.

Ruske

Well-known member
ne hladi vozaca? to znaci da suvozaceva strana hladi? mozda klapne? sjecam se meni je bilo obrnuto na mom...

Cutac

Prèkaroš
Nope, to sam probao, normalno mijenja temperaturu.

Ma i šušti iz klime, znači da fali plina dosta.

E, da, danas sam pod UV tražio di bi moglo biti. Ima tragova UV na kompresoru, na lajtunzima, na spojevima, svuda hahaha
Najviše ima na ovom dolje spoju, plus bez UV izgleda masno, moguće da je tu. A i definitivno na proljeće mjenjam hladnjak antifriza jer je ovaj poprilično hrđav.
1772972773687.png

Nadam se da nije hladnjak u kabini, kad stavim kondenzat pod UV lampu (u onoj lulici za odvodnju), niš ne svijetli. Čuo sam na puno mjesta da ako pušta unutra da se vidi na kondenzatu. Sad, jel ima dovoljno UV u toj vodi, ne znam.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ja bi napravio izlet do Draganića... još iskobinirat ako imaš koji set za izbalansirat

Cutac

Prèkaroš
Eh, ne znam.
Da se dogovorimo za neke radove, da, ali već sam par puta punio klimu tamo, svaki put vele da se nigdje niš ne vidi, sniffer ništa ne nalazi i ne da mi se lupati tamo za 450 grama plina i 15 mililitara ulja.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ha, ako se njima neda više zajebavati, neznam onda ni kome voziti... makar znam da su prošle godine ''lovili'' na jednom e90 gdje pušta, al je auto bio duže kod njih. Isto na kraju praktički sve novo išlo pod haubom.
Izgleda da je u tom slučaju najlakše stavit auto na oglas i napisat ''samo treba klimu napuniti''

Cutac

Prèkaroš
Ne planiram ga prodavati i planiram ne umrijeti kad budem išao na more :D

Ha, ako se njima neda više zajebavati, neznam onda ni kome voziti... makar znam da su prošle godine ''lovili'' na jednom e90 gdje pušta, al je auto bio duže kod njih. Isto na kraju praktički sve novo išlo pod haubom.
E pa kužiš, ne da mi se ići tamo, ostaviti auto, organizirati prijevoz nazad, ići nazad po auto, ****vati se. Radije naručim dijelove i pod haubom sve zamijenim za jedan dan i odem na punjenje. Kabina ako se pokaže da je problem, jbg, treba mi klima tih 5 dana ljetovanja, ostatak prozori dolje i jebe mi se.
Em se najebem sa logistikom, em me ispadne skuplje.

Na vrh