Moj C5 Aircross

Yovitssa

New member
Hvala Vam svima na lijepim željama! Supruga je dala svoj doprinos izboru, boju nismo mogli birati tako da se morala zadovoljiti ovom bojom. :p
Gledali smo lani da uzmemo novi, ali bila bi prva razina opreme. Sad mi je drago da je ispalo ovako jer je (naročito vizualno) strašna razlika. Nisam ni znao da imam one sve safety "điđe miđe". :ROFLMAO:
Sad moram pokupovati preparate za njegu, do sad sam aute špricao onim jeftinjara cockpit sprejevima. Ovdje ipak ima kožnih detalja, nekoliko vrsta plastike, a moram uzeti i nešto za onu plastiku izvana. Imate li preporuka kakvih?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Šteta ga je ne lickati, pametno... ja koristim Sonaxov set za unutra, kopit spray Vanilia Matt za održavanje. Obavezno Matt :) Prije toga magicna krpica i voda.

Ako je baš prljavo, onda Sonax Xtrem za nutra.

Vanjska plastika, po meni, samo i jedino Gyeon Trim. Košta malo više, ali nije bacanje love za razliku od drugih stvari
 

Yovitssa

New member
Okrenuo sat prvih soma km otkako je auto kod mene pa da napišem nekoliko dojmova...
Potrošnja mi je po računalu 5.6 litara (mjerio sam i sam, računalo laže za nekih 3%, meni je ispala 5.8 litara) što je po meni OK pošto se ipak radi o velikom vozilu... Vožnja je bila kombinirano i grad, i otvorena cesta i autocesta (sve više/manje vožnja unutar ograničenja).
Oduševila me udobnost auta i ovjes (prvi mi je to Francuz pa ne čudi), nema ljuljanja koje sam očekivao pošto je ipak SUV, ali valjda 18" kotači i ovjes odrađuju posao kako treba. Još otkrivam sve blagodati dodatne opreme, safety paket me svako malo opominje zbog svega i svačega :LOL: . Mjesta ima dovoljno, mada sam mišljenja da se negdje izgubio prostor pošto auto izvana izgleda ogromno, a iznutra ne baš tako, ali meni dovoljno.
Čitao sam malo tu po temama, ali da pitam i ovdje; gdje bi preporučali ovlašteni servis? Iz SZ Hrvatske sam, ali nije problem servisirati u ZG ako bi to značilo kvalitetniji/povoljniji servis. Također, zanimaju me Vaša iskustva sa tzv. "all season" gumama; imam ljetne i zimske tako da sam za sad miran, ali kad njih potrošim razmišljao sam da uzmem te all season da ne skidam gume dva put godišnje.
 

markan1000

Well-known member
Moja iskustva sa ZG ovlaštenim servisima su bila najpozitivnija u CS Zagreb, u Tratinskoj. Mislim, nisam ni s drugima imao nekih negativnih iskustava, ali ovi su na mene ostavili najbolji dojam.
A što se tiče all season guma, mišljenja će ti definitivno biti podijeljena, neki su za, neki protiv. Ja ih osobno nikad ne bi stavio na auto s kojim ćeš se vjerojatno voziti po cijeloj Hrvatskoj. Ušteda na gumama ti ionako u konačnici bude minimalna, jer uz neku prosječnu godišnju kilometražu, promijenit ćeš dva kompleta all-season guma u četiri godine. A četiri godine će ti potrajati i jedan set zimskih + jedan set ljetnih. Jedina ušteda je na zamjeni guma, ali kad si već platio auto 20+ tisuća EUR, ja ne bi na tome štedio.
 
Na vrh