Lupanje u stražnjem dijelu auta

igorm

New member
Pozdrav svima!

Već godinu dna imam problem na svojem Citroenu C5 II. U zadnjem desnom dijelu auta, iz područja sjedišta se čuje lupanje na neravnoj cesti. Zamijenio sam amortizere, skidao rezervoar, više puta provjeravao stražnji trap i sve je uredu.

Ako netko ima savjet ili objašnjenje problema, bio bih mu zahvalan.

AX-ja

èudo jedno
imas vec tu objasnjeno,kako je kad odu lezajevi u zadnjim rukama kako provjeriti.
to zna lupkat,bude luft u rukama.
pa potrazi malo imas i slike.

kerber

New member
Kod mene je bio slučaj kada je otišao ležaj na zadnjim rukama da je škripilo prilikom dizanja i spuštanja auta, a također je škripilo i po neravninama i u zavoju.

boto

New member
Pozdrav svima!

Već godinu dna imam problem na svojem Citroenu C5 II. U zadnjem desnom dijelu auta, iz područja sjedišta se čuje lupanje na neravnoj cesti. Zamijenio sam amortizere, skidao rezervoar, više puta provjeravao stražnji trap i sve je uredu.

Ako netko ima savjet ili objašnjenje problema, bio bih mu zahvalan.
Pomoć C5 2005 lupa kao metal o metal na neravnini čak i blagoj . Kad stražnji deo ode gore i kad nalegne bum bum svi se okreću. POMOĆ!
Pomoć C5 2005 lupa kao metal o metal na neravnini čak i blagoj . Kad stražnji deo ode gore i kad nalegne bum bum svi se okreću. POMOĆ!
Posebno sa desni točak, auto ide pravo ali lupanje nervira,u servisu kažu nema lufta nigde i opet lupa u majstore sam dao još jedan C5.

gambler072

C5 enthusiast
Stabilizator?
Dizalica u gepeku?
C5 2005 bi vec trebao imati Hydractive 3+? Onda mozda balans stanga (vjerujem da je ovjes isti kao na C5 X7) ili silent blokovi iste?
Btw, ne znam ko je i kako pregledao ovijes, ali on se gleda kada tockovi leze na podlozi, ne kada vise u zraku, drugacije se raspodjele sile i nije uvijek lako primijetiti problem. Ima li neko blizu tebe akusticnu kameru, to bi dosta pomoglo kod izoliranja zvuka

Posljednje uređivanje:
Na vrh