Ljušti se plastika na komandnoj ploči

Rvrado

New member
pozz

da li mi netko može pomoći oko plastike instrument table, naime, plastika iznad instrument table se ljuska pa ne izgleda baš najbolje, a nesmijem je niti brisati jer ljuskice ostaju na krpi.
da li ima neko riješenje ili moram tražiti drugu (polovnu)?
auto je Xsara Picasso 2004 2.0 HDI
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Prva je solucija da ti netko zamiješa približno istu boju, pa je pošpricaš. Minus je da će to vrlo vjerojatno biti izvedba slabe kvalitete u otpornosti prema suncu i temperaturi. Također, bit će i velika zafrkancija sa skidanjem plastike, farbanjem...
Najelegantnije bi bilo naći na otpadu plastiku iste boje, pa je zamijeniti. Nije to rijedak slučaj, pa opet postoji šansa da će se stvar ponovi i s novom (rabljenom) pločom.

Slikaj, ako si u prilici, pa stavi da vidimo.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Folija ili plastidip su po meni najbolje riješenje... ovisno kakvu teksturu i boju hoćeš. Jedna kantica plastidipa bi trebala bit dovoljna... nači 100njak kuna. Folija možda mrvu više, ovisno o boji/teksturi/proizvođaču...

Iiiiili, neznam kako bi pasalo na ostatak unutrašnjosti, ali mislim da bi se i bez većih
problema do dalo obuć u kožu :grin:

A lakiranje mi je osobno najgora solucija :) Opcija imaš, na tebi je red
 

arsenall

New member
pozz

da li mi netko može pomoći oko plastike instrument table, naime, plastika iznad instrument table se ljuska pa ne izgleda baš najbolje, a nesmijem je niti brisati jer ljuskice ostaju na krpi.
da li ima neko riješenje ili moram tražiti drugu (polovnu)?
auto je Xsara Picasso 2004 2.0 HDI
Imam isti problemm...link na moj topik od prije par g. http://www.forum.hr/showthread.php?t=530744

do danas još nisam riješio...uglavnom, jedan električar mi je rekao da bi on vadio taj gornji dio table ako se odlučim (auto tada nemožeš vozit), i stavio drugi ili ovaj opiturati...

Nisam čuo za ovaj PLASTI DIP kako je kolega gore spomenuo al sam sinoć malo surfa...i ispada idealno rješenje za rješit problem ove table...dobro oprat i u par slojeva namazat i trebalo bi bit okej, brzo, efikasno, jednostavno, pogotovo što je to dio table koji se, recimo to tako, ne dira često jer nema potrebe...ALI samo me brine miris toga u kabini jer sam na jednom forumu pročitao da dosta smrdi (doduše to je pisano 2012, možda je to do danas riješeno?!)
Na youtubeu ima klipova di ekipa boja dijelove unutrašnjosti i tako to, pa sad....:hmmm:

ako je neko bojao, neka podijeli iskustva
 

drago_st

Well-known member
Donator foruma
Nesto sam gugla po netu vezano za ovaj problem pa naletia na ovu temu..

Evo da podijelim kako sam ja to danas rijesio na citroen c crosser-u.

Prvo sam probao oguliti tu gumu na sve moguce nacine sa alkoholom i benzinom za čišćenje i to ide, ali presporo i preteško..
S obzirom da mi je ovo auto na firmi i da sam se vec pomirio da cu promijenit inetrument tablu onda sam krenio sa acetonom skidat tu gubavu gumu ili šta već.

Sa acetonom to vec ide dosta lakše i brže, zdrava plastika koja se nalazi ispod gume je otporna na aceton i njoj ne moze biti ništa, ona samo malo posvijetli šta je i normalno..

Sve sam dobro očistio acetonom, prebrisao suhom krpom i ostavio pola sata da se suši..Jako je bitno da se skine kompletna guma, jer ako ostane onda ce kasnije ružno izgledat..

Nakon toga sam nanio 4 sloja spray plast boje marke dupli color. Mislio sam se između plasti dip-a i dupli color-a i nakon malo testiranja odabir je pao na dupli color. Sprej dode manje od 100kn, meni su trebala 2.

Ispalo je savrseno, kao novo.

Evo slike kako je tabla izgledala, znaci puna frizeva i otisaka, ako je taknes rukom ostane ti sve crno na ruci.







Zatim ciscenje acetonom:




Nanošenje spray plast-a:




Rezultat:






Ovde se vidi razlika obojanih i neobojanih dijelova:


 
Na vrh