Leon Cupra by: Ruske

Ruske

Active member
Dakle pred mjesec dana sam uzeo crvenu Cupru iz Umaga...htio sam uzeti DSG, gledao sam jednog FR-a iz Splita, ali em sta je bio daleko, em sta razlika u cijeni nije opravdavala ono sta nema u odnosu na Cupru (Cupra ima jaci i veci turbo koji kosta sam vise nego ta razlika, kovane klipove i klipnjace, mislim da je i IC veci, puno vece kocnice, ovjes drugaciji, a da o sicevima i ne govorimo koliko su udobniji i koliko vise drze bok), odlucio sam se ic pregledati u Umag i eto uzeo...od tad napravio 2000km, pred 700-800km sam stavio Forge Twintake usis i napravio custom ispuh (downpipe 76mm, decat, cijev 70mm do zadnjeg protocnog i stock polirani ovalni nastavak) i odmah drugi dan remap u Revu na stage 2. Prije toga svega izmjereno od 100-200 je 16,65s, nakon toga 11,4s, ali uz jako puno proklizavanja lamele (450nm jbg), odmah sam spustio kod frenda postavke boosta i paljenja i izmjerio 330ks preko maf senzora. Jos sam malo smanjio kako ne bi skurio lamelu, pa je sad auto mrtav (iako ima najvj opet oko 300ks haha). Iduci planovi: kuplung jaci (sa nekih 30-tak % sintera), android 2din radio, mozda spustanje jedno 3cm, prednji farovi sa lecama, jedno mozda jaca visokotlacna pumpa goriva i veci IC (onda 360-370ks) i tako...

Slijede slikice i videi :) (btw video ubrzanja od kad imam stage 2 nemam, kad sredim kuplung ce biti, a ovo je stock video, nize je stage 2 zvuk)

free image host

free image host

free image host

free image host

free image host

free image host

free image host

free image host

free image host

free image host

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=hqjNT-PcSGA[/ame]

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=SBtUVNpOeCg[/ame]
 

ZlatkoC4

Well-known member
Odlično si ti to odradio svaka čast još da rješiš kvačilo nema ti onda kraja sa KS :grin:
:stovanje: ljep autić :palac-gore:
 

liberty

Well-known member
koja mrcina
što kažu - zaista lijepa linija seata (dizajnirao ga lik koji je dizajnirao alfu 156, audi 5 coupe - jako dobar dizajn)
a tek koja mrcina od auta...

čestitke:)
 

diegos

Active member
Uh mora da ide ova makina :grin: Šteta što nema xenone...
Mislim da nisam taj auto ni primjetio u umagu :D
Očekujemo update kad se sredi kvačilo, sretno :palac-gore:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, ne otkriva baš dizajn kakva je zvjer ispod... sleeper kako bi rekli :D

Vidim da si se opremio i igračkama, tako treba. Ja sve moram računat ručno hehe a tu mi je 80-120 najlakše za testirat (a i da se testirat u okviru svih zakona hehe). Tu si taman na 3 sekunde po onom gore videu :cool: No siguran sam da će uskoro i to bit bolje, čekamo novi kuplung :)
 

Ruske

Active member
ne spominji mi zakon, jer sam odmah drugo jutro nakon remapa kad sam testirao sa frendovim FR-om koji ima slicnu snagu, dobio lijepo cestitku kod vrata jadrana 216 me haltao audi :(
 

Ruske

Active member
ja se tjesim da mi trebalo se to jednom desit...pa da promislim drugi put :) al s ovim autom tesko je promislit, cak i kad vozis se lagano, tipa 100-110, a ogranicenje 70-80, ni ne skuzis tih extra 30-40kmh...jbg...
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
E toliko se van naselja ja i ograničim, do 30-40 preko :D (ili do 20 preko u naselju).
Takve dvije tri kazne godišnje otpisujem kao porez na brzinu
 

Cutac

Prèkaroš
Nije ni to, takav osjećaj je u većini novih iole luksuznijih auta(čak i c4, šta ti je 100 na sat, mrtva tišina).
Ono što je problem kod tvog Seata je snaga, pogotovo ako je se vozač ne može zasititi :D
Znam kako ti je, ako na svaki dodir gasa te auto lijepi, koliko god brzo vozio, teško je ne stiskati gas :D
 

markan1000

Well-known member
ljepljenje + zvuk... i ubiješ sebe, ali ono što je zapravo tragedija, ubiješ nekog drugog ko grlicu. opet, sorry što kvarim zabavu
 

Danko

New member
Ruske,tko ti je radio ispuh? ovi varovi na spoju sa ukrasnim nastavkom su katastrofa....inače,heben autek i sretno sanjime! i pamet u glavu....;)
 

vborovic

C5 modifikator
dobio lijepo cestitku kod vrata jadrana 216 me haltao audi
Nije Seat za tebe, trebao si ostati na C4 ... LOL ... ne želim ispasti pop, ali meni nikad nije bilo jasno kako ljudi ne skuže da ih netko lovi ... ja kad se vozim (neću kvantificirati koliko), do sada je rijetko tko pokušao i približiti se ... da me netko očito sustiže pri toj brzini (što znači da bi se vozio 30-40 km/h brže od mene), usporio bi u roku par sekundi, ak je presretač, nema šanse da dobije očitanje s kojim me može uloviti, ak bi se netko utrkivao, može, ali bez mene ... dok sam u toj fazi, gledam podjednako u retrovizor iza sebe kao i naprijed ...

Markane, ubijes druge ak si debil. Dakle ako vozis opasno dok drugih ima oko tebe.
Nažalost, može tebe ubiti netko drugi ak je debil. Ako on vozi opasno dok ti juriš, a pri većim brzinama tzv. "margin of error" postaje jako mali ...
 

Cutac

Prèkaroš
Nažalost, može tebe ubiti netko drugi ak je debil. Ako on vozi opasno dok ti juriš, a pri većim brzinama tzv. "margin of error" postaje jako mali ...
Slažem se, ali zato jurim kada nikoga nema, a ako vidim nekoga, usporim.
Mislim, jurim, po ravnome ovaj se da do 188 natjerat bez veće muke, nije neka jurnjava. A nizbrdice su druga priča :D

A kada sam pošteno jurio, to je već bilo na autobahnu, ni c4 ni naše autoceste nisu za to :whistling:
 
Na vrh