LED žaruljice na poziciji prednjeg fara

dadichi

New member
Savjetujem onima koji planiraju na Saxu zamjeniti sijalice za poziciju (T 10) u prednjim farovima (koje izgledaju ovako):



U LED sijalice (koje izgledaju ovako):



Nemojte ovo raditi, jer će vam radi blizine i isijavanja topline H4 sijalice (kratkog i dugog svjetla) LED sijalica brzo otići u vječna lovišta.

Meni su otišle nakon desetak dana, a kvar se manifestirao kao bljeskanje LED-ica, pa se Saxo izgledao/bljeskao kao "safety car" :D

Blizinu sijalica možete vidjeti na ovoj slici:

 

Andrea

New member
Restartiranje vozila

Pozdrav...Auto mi stoji vec 2 mj. pali,gasi..spojio sam na delphi dijagnostiku,ne javlja nikakvu gresku...uzeo sam konpjuter iz citroena saxa 2001 godina,i zakijenio sam kompjutere, konpjuter iz Saxa 2001.godine stavio sam u saxo 98.godinu, sad mi ne pali vise ni jedan ni drugi...Uglavnom,zanima me kako da pomocu delphi dijagnostike restartiram auto?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
U C3 je gotovo isto pozicionirano... nije toliki problem u blizini i zagrijavanju, koliko u nekvaliteti ledice koju si stavio. I meni su takve brzo ''probljeskale'', neke stvarno izgledale i izgoreno, svega.
Probaj s ovim ili ovim žaruljicama ako još imaš volje za time.
 

dadichi

New member
Mislim da nije do kvalitete, jer sam iste takve LEDice ugradio i u Megana, ali tamo je razmak između žarulja puno veći.
Za primjer koliko grije žaruljica sa žarnom niti od samo 5 Watta (žaruljica sa žarnom niti T10)...skidao sam ju nakon minute što je bila uključena i spekao prste...kako onda grije H4 žarulja.

Zapravo, sve žarulje sa žarnim nitima 92 posto energije pretvaraju u toplinu, a samo 8 posto u svjetost. Kažu da wolframova nit postigne 3000 C.

Takvu temperaturu na tako maloj razdaljini teško da prežive i skuplje LEDice.
 

FilipZl

Autoelektrièar, vatrogasa
u pravu si za sijalice..meni čak nisu ni radile kako treba,stalno su mi blicale pa ih ne preporučam
ali preporučam ove, ja sam jako zadovoljan sa njima

 
Na vrh