Lanci za snijeg za Saxo

Gorski

Member
Donator foruma
Namjeravam koristiti lance za snijeg na svojem Saxu 1,5 D. Gume su dimenzija prema propisu, 165/70-13. No, s obzirom da na braniku iza guma postoji zastitna zavjesica izmedju koje i gume je malo prostora (oko 15 mm) kada se kotac zakrene potpuno u vanjsku stranu, interesira me da li bi lanci zapinjali za tu zavjesicu? Inace, postoje lanci od 9 i 12 mm. Navodi se njihova ukupna debljina na gumi, za koliko se povecava opseg kotaca. Molim ako netko ima iskustava da mi pomogne u odluci. Hvala! Pozdrav iz Rijeke!
 

zgodny

New member
ak stavis deblje lance ostane ti još 3 mm lufta, ali čini mi se da ima više mjesta,
iako nisam nikad mjerio.. mislim da se brineš nepotrebno.
 

mkrajaci

želim c4 grand picasso
Ako imaš lance doma, smontiraj ih, zakreni osovinu do kraja na jednu stranu i zaljuljaj auto. To ti je najbolji test da li će strugati ili ne.
 

Gorski

Member
Donator foruma
Nemam lance, ocekivao sam da se to podrazumjeva no, dobro. Nisam siguran da li bi se samo ljuljanjem moglo zapaziti zapinjanje lanaca. Mislim da je potrobeno da se kotac vrti pa tek kada centrifugalna sila na straznjem dijelu kotaca "odlijepi" lanac od gume tek tada bi se vidjelo da li zapinje ili ne. Ocekujem nekoga tko je vozio Saxa sa lancima. Hvala ostalima!
 
Na vrh