Lampica upaljača

Gerira

New member
Zdravo. Ovo je moj prvi post ovdje. Imam xsaru 1.4i 1997. godina. Nije mi radio utor za upaljac niti lampica.pa sam rastavio i skuzio da nisu spojeni. Kada sam spojio, upaljac je radio ali lampica i dalje ne. Uzeo sam novu lampicu (T5) i stavio ju ali i dalje ne svjetli. Osiguraci svi valjaju (F16). Do cega bi moglo biti, kako da provjerim.dali zica ima struju bez voltmetra (ili kako se vec to zove)?
 

igor

New member
dakle minus žica za lampicu ti je kučište samog upaljača a plus žica ti je dolazna žica na lampicu sa pozicije znači kad upališ poziciju trebaš na toj žici imati struje i to ti je to;)
 

Gerira

New member
Evo uspio sam srediti. Iz nekog razloga izgorio mi jeF19 i nakon zamjene sada rade sve lampice :)

Da ne otvaram novu temu, prozor suvozaca mi se samo spustao do pola. Kada sam skinuo tu stranicu nasao sam da je neki konektor blokirao prozor. Da sada ne rastavljam i druga vrata samo da vidim kamo taj konektor ide, moze li ko tko reci za sto sluzi i gdje bi trebo ici?

 

DadoSa

New member
Džek koji ste slikali ide na bravu vrata. Potrebno je izvući klizni osigurac (tamniji crveni dio na džeku), prisloniti na predviđeno mjesto na bravi vrata koja se nalazi iza tih plastika te uvući klizač koji če ukopčati džek. Pošto je bio otkopčan vjerovatno vam ta vrata nisu otključavala i zaključavala na centralno ili daljinsko zaključavanje. Pozz.
 

Gerira

New member
Hvala. Rastavio sam ostala vrata danas i pogledao kako što ide, uglavnom prijašnji vlasnik nije spojio džek iz nekog razloga. Sada napokon imam i centralno. Puno hvala na pomoći :)
 
Na vrh