Lampica air baga

pedjolino

Member
Pre par dana pali mi se pa ugasi lampica air baga,od pre neki dan gori stalno kad upalim kola.Jel to treba terati na dijagnostiku ili neki kontakt nesto ocistiti proveriti,ima neko iskustva sa tim.
 

NightSTALKER93

Active member
Donator foruma
Èek, jel treperi dok se voziš ili svjetli cijelo vrijeme?

Dok sam imao Saxa 1.1i 2000., zadnjih dvije godine mi je non-stop treperila air bag lampica :D
Ugl, pitali smo električara što s time, prema njegovim riječima, to je do konektora ispod vozačkog sjedala bilo...više puta smo ga mijenjali, ali se problem nastavio...na kraju nismo to rješavali, nego priviknuli oči na treptanje :D
 

pedjolino

Member
E to sutra moram da vidim a moze jos jedno pitanje.Moj saxo ima onu tablu bez pokazivaca temperature nego samo lampicu.Sad me zanima kad upalim auto popale se sve lampice i ona lampica za ulje pa se sve ugasi.Mene zanima kad se upali auto jel bi trebala i ta lampica za temperaturu da se upali pa da se ugasi ili ne ,posto se kod mene neupali.

gledao sam sada te kontakte ispod sedista raskacio ih naprskao kontakt sprejom,al i dalje sija.Sad neznamjel jos ima gde neki kontakti ili moze li dijagnostika to da iskljuci.
 

2mario2

Well-known member
Ja imam pokazivač i meni se upale skoro sve lampice, ali se i sve odmah ugase (neke odmah, neke sa zadrškom) nakon paljenja auta. Lampica od temperature se meni ne pali uopće.

Meni jedino pada na pamet da kleme otpojiš na koju minutu, pa opet spojiš. Možda se izresetira tim putem, pa prestane svijetlit
 

2mario2

Well-known member
Nema štete ako ga otpojiš nikakve

Da ti krepa aku morao bi ga skinut i dok bi novi kupio i stavio isto nebi bilo struje. Tako da se nemože ništa desit
 

pedjolino

Member
pa neznam na internetu gledao kazu da im je to problem,a kako ih zalemiti onako skine se dzeksna pa zica na zicu ili.Pitam za skidanje klemne neznam reko da se nesto ne resetuje sta li vec.
 

igor

New member
Samo ti skini klemu i tad zalemi žice. Da žica na žicu po boji naravno i preko zalemljene žice stavi termobužir, vratiš klemu kad si gotov i vidiš dali svijetli lampica. Ako bude svijetlila onda ti je problem u flet kabelu ispod airbaga na volanu hoče od silnog motanja ljevo desno prekine se nit i nema kontakta.
 

pedjolino

Member
Izgleda da su ipak u pitanju kontakti pod sedistem ,danas sam cackao i napraskao kontakt sprej,i lampica se ugasila :rock:.
Sumljam da je bio kontakt pod vozacevim sedistem ,nadam se da se nece paliti vise.
 

AX-ja

èudo jedno
jesi dobio savjet da zalemis zice.
zasto to ne napravis nego i dalje cackas po konektorima.
eliminiraj problem pa si na miru.

ljudi ovdje traze savjet a nece poslusat kad im se kaze,nisi ti prvi.
ne razumijem
 
Na vrh