lambda sonda

Rajko

New member
Prilikom rada na motoru majstor raskačio neki džek i rezultat toga se upalila lampica lambda sonde. Obećao majstor da će nabaviti dijagnostiku i da će rešiti problem no od toga za sada ništa. Išao sam kod drugih i uz probleme konekcije nekako uspiju ugasiti lampicu ali nakratko, za par km. Molim forumaše ako mogu da me upute kako da rešim ovaj problem. Hvala svima unapred.
 

Rajko

New member
Dijagnostika definitivno pokazala da lampicu ne pali lambda sonda nego postoji problem sa EVAP-om i stalna greška komande sijalice (od motornog kompjutera do sijalice). Da li je neko od forumaša imao ovakvu situaciju. Hvala.
 

Rajko

New member
Nije mi rekao da je zeznuo džek nego da ga je raskopčavao prilikom izvođenja velikog servisa i kao tad mu je kompjuer registrovao grešku. Međutim na dijagnostici lexia pokazalo to što sam naveo ranije EVAP i komanda lampice. Inače svi parametri na dijagnostici su odlični, znači ništa od ovoga ne utiče na ispravnost vozila ali se postavlja pitanje kako ugasiti lampicu? Hvala.
 

Memphis

Active member
Lampica motora će se ugasit kad ispraviš kvar/grešku.

Koji auto? Broj greške? Možda je otkopčao EVAP ventil.
 

Rajko

New member
Kako se nisam setio da će se lampica ugasiti kada ugasim motor. Naravno da je šala. Radi se o xantii 1,8i 16 V. Ne ništa nije otkopčano jer nakon dijagnostike može da se vozi neko vreme a lampica se naknadno pali kad se ugreje motor i povremeno trepne. Hvala na pomoći.
 
Na vrh