Kupovina rabljenog

Scorpyo

Well-known member
Molim pomoć za frenda koji će uskoro morati kupovati auto a spletom okolnosti završio je na rabljenom do 6000€. Kupnja novog auta mi nije problem ali kada su u pitanju rabljeni tu sam skoro pa totalno beskoristan pa molim pomoć od kolektivnog znanja jer vidim da ovdje imamo ljudi koji se više nego razumiju.

Dakle, traži se nekaj povišeno jer je čovjek u godinama, po mogućnosti veće. Budžet je 6000€ kao što sam napisao gore. Znam da mi ne budete preporučili neki konkretan oglas, i to niti ne očekujem. Molim savjete tipa, ovaj model da, ovaj model ne, kod ovoga izbjegavati ovo ili ono...

Hvala svima unaprijed.

Scorpyo

Well-known member
Hvala za brzi odgovor

Nema nekih posebnih preferencija, ali budžet je do 6000€ tako da ovo otpada. Kao što sam napisao, ne trebaju nam preporuke oglasa, trebamo preporuku koje marke / modele / motore / mjenjače izbjegavati a ne bi škodila ni preporuka koje marke / modele / motore / mjenjače tražiti.

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Izbegavaj DSG, EDC, i EGS. Prva dva zbog cene održavanja, a poslednji zbog broja servisa koji ih rade.
Izbegavaj 1.2 motor, to je opšte poznato

diegos

Well-known member
Od dizela 1.5dci.
Od benzinaca npr. qashqai koji sam imao bi bio ok 1.6, ne 2.0.
Ako se nađe možda 1.0 tsi. Puretech i Ecoboost ne.
Tce 0.9, 1.2 neke serije su navodno ok, neke lošije ali to ne znam točno.

kundak

Member
Donator foruma
Bilo sta od Hyundai-a sa 1.4 ili 1.6 benzinskim motorom. Jednostavna nehanika, jeftin za održavanje, toci vozi i tu i tamo promjeni ulje u motoru

szahtila

Well-known member
Dakle, traži se nekaj povišeno jer je čovjek u godinama, po mogućnosti veće. Budžet je 6000€
Ja sam do nedavno bio u potrazi za povišenim autom i za taj iznos (a i manje) preporučio bi ti Citroën C3 picasso. Vrlo prostran auto, vrlo lagan ulazak i izlazak iz auta, ok hauba. Radili su se do 2017,ima ih sa 1.6 hdi motorima.

Cutac

Prèkaroš
Za šta će ga frend koristiti?
Ako neće nešto bogu bitno na autocestu, Panda 1.2. Visoka je, neopisivo jeftina za održavati, malo troši, dijelova ima svuda. Jedino motor, svakih 150k km bi trebalo vidit da se u narednih godinu-dvije dana zamijeni ulje. Filter ne treba, njega svaku drugu zamjenu ili nakon 25 godina.

Ako će ići na autocestu, Honda Civic 1.8 ili 2.2. Kod nje samo nek pripazi, ako je ispod 300k km da ju ne stišće prejako za slučaj da se još nije razradila.

Na vrh