Kupovina rabljene Xantia-e

Cutac

Prèkaroš
Pozdrav!

Danas hodam cestom i vidim Xantiju koju gledam neko vrijeme sa papirom da se prodaje.
1.8 16V, reg do 2. mj. 2018., 9500 kuna.

Èini se ok, ne pišu ni godina ni kilometraža, prvi je vlasnik i ne bi bilo loše voziti malo hidrauličara i onda ga prodati.

Na što paziti kod kupnje? Nazvao bih čovjeka da pogledam auto, ali htio bih spustiti cijenu i što je još bitnije, naći greške.

Gdje tražiti, na čemu spustiti cijenu?
 

HAL9000

New member
to ti je najpouzdaniji motor u Xantiji, ja sam ga imao u njoj, auto je bio fenomenalan , ne znam kakve su sada nakon toliko godina
 

Cutac

Prèkaroš
Ne bih ga ja na duge staze najvjerojatnije.
Malo da uživam u hidraulici par mjeseci i onda ga prodam.

Koje su mane Xantije, tj. slabe točke?
 

charllie

Active member
Eto moj sin ima taj model,gledat moras hidrauliku,centralno zakljucavanje,nagib zadnjih tockova.Hidraulika-dali ima ispod auta mrlja od ulja(vecinom na regulatoru pritiska,nalazi se na desnoj strani motora-ispod a do njega dolazi lajtung od pumpe,krivac je O ring a maher ga promijeni za 1h).
Ak auto "klikce" cuje se krace od 30sek losija je glavna kugla(250-300kn)inace kugle se lako mijenjaju i mislim da drze 100jezeri km.Sinova ima ca.195 000km 99g. i do sad jedino mijenjali kugle na hidraulici a ostalo normalni potrosni materijal.
 

charllie

Active member
Ak ti kotaci stoje ukoso ko x noge,treba menjat lagere zadnjih ruku ca.1200kn.Probas ga vozit oko 130-160 na blagim zavojima i primjetis da malo pplese.
 

Cutac

Prèkaroš
Ok, ali mislim da ne stoje, stoje normalno.
A 130 ga mogu dići(vjerojatno, ne znam kako ide :D ) na jednom dijelu sa zavojem, ali dosta izvan grada, ne znam bi li se prodavač složio.

A rad hidraulike, treba obratiti pažnju na neke zvukove ili brzinu dizanja i spuštanja?
 

charllie

Active member
Glavno da ona digne,do nekih 10sek.odnosno ak je upalis da se ugasi stop,pumpe su skoro nepoderive,korektori visine se nekad zapeku,vazna je boja LHM ulja,novo je svetlo zelene a lose jako tamno zeleno ili smedje.Ulja LHM-a ide nekih 4l 250kn?
 
Na vrh