Kontrola ventilatora kabine

Grga

New member
Dakle, maknuo sam središnju ploču sa kontrolama za ventilaciju, otvorio i izvadio ploću sa štampanim vezama jer mi ventilatori nisu imali dobar kontakt. čas bi radili pa stali. uglavnom, pitanje je dal netko zna kak izgleda pločica na onom bijelom kotaču koja navodno spaja 2 trake na tabli za brzinu ventilatora? izgleda da mi je negdje ispala.
usput, radio sam premosnicu na osnovi ovog teksta :http://www.bxclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=15&t=5515
 

Lakii

Well-known member
O toj premosnici sam svima govorio da naprave! Konacno ces dobiti max brzinu ventilatora!

Hm ne kuzim, sta si izgubio onaj metalni klizac ispod bijelog koluta?
 

Grga

New member
da, jednostavno ne kužim di i kako mi je ispao. odnio sam rheostat ploču sa tim kolutom u stan i kad sam skinuo bijeli kolut, gledam i vidim samo plastiku.
uglavnom, danas sa stavio tu ploču nazad i polaho s savijenom bekrenom žicom spojio dva kruga na njoj krećući od lijeva na desno. snaga ventilatora se povećavala, ali kad sam prešao preko onog dijela pred kraj, na novom dijelu(koji je povezan premosnicom) nije bilo veće snage. e sad, sumnjam da mi ipak radi samo jedan ventilator i to lijevi. jel to komplicirano za skidati? gledao sam malo i na mikrofilmu. ima par šarafa i paer konektora za otpojiti
 

Grga

New member
dakle....sutra skidam ventilatore...izgleda da je stvar u kontaktima sa njima. probao sam spajati direktno u konektoru izlaze sa probi štiftom i svjetle samo 1 i 2 od lampica koje i tak svjetle kad stavim konektor na reheosta ploču. ostale kombinacije ne. isto tako vše mi ne pali ventilator kad bih spojio 2 trake na ploči. kad to riješim, nabavljam novi kotač sa limićem i navodnom oprugicom sa njim za kontrolnu tablu. JuraPz ga nema.
 

Lakii

Well-known member
U samom kucistu ventilatora ti je modul za regulaciju brzine ventilatora, vidjet ces di ti ide bijeli konektor.

Isto tako, same motore ventilatora razradi, da ti slucajno rotori ne stekaju, i naravno pogledaj u kakvom stanju su ti cetkice!
 

Grga

New member
aha. nisam skužio da se radi o tome. kak znam da je funkcionalan? jel ga moram dati testirati na instrument električaru?
 

Grga

New member
Riješio ventilatore. Sve izvadio očistio konektore. Očistio i oprao pcijeli prednji dio između motora i šajbe di su ventilatori kabine bili. izvadio spremnike za vodu za stakla. sve provjerio. radili su na akumulatoru. forumaš sa britanskog foruma mi poslao za 10 funti modificiranu štampanu sa bijelim krugom i onim limićem koji sam posijao negdje. sve radi super i max brzina. :) e sad samo moram učvrstiti nazad bužir sa sajlom za toplo-hladno jer mi je ispao iz metalne klipse koja ga je fiksirala na stražnoj strani kontrolne armature.
 

Lakii

Well-known member
Kada si vec sve raskopao, nemoj zaboraviti ocistiti plastike oko tih rucica za upravljanje (pogotovo one bijele folije), da ti rasvjeta lijepo radi!
 
Na vrh