Koju dijagnostiku nabaviti

visaluteju

Well-known member
Onako ofrlje sam preletio forum i u više postova se spominju dijagnostike ali nisam uspio naći temu baš o ovome, imamo temu rad sa dijagnostikom ali tu se više spominju problemi sa autima i dijagnostikom i greške itd... e pa sad ako postoji tema ja se izvinjavam neka me admini grde, ali mislim da bi bilo fino da ima i ovako tema za ove koji tek nabavljaju....

Planiram kupiti dijagnostiku za svoje potrebe, imam C4 2012 i već sam ranije pomalo ispitivao članove foruma ali molio bi ove koji je imaju da napišu malo detaljnije par stvari jer ja sa njima nemam baš nikakvog iskustva osim sa bluetooth elm 327 :)

Znam samo da je u pitanju lexia i da podržava citroen i pežoV ali

-Koji model, verzija hardvera i ta neka čuda koja sam vidio da se spominju a utiče na broj stvari kojima se može pristupiti? Vidio sam da dolaze sa jednom ili više onih elektronskih ploča ?

-Na šta još obratiti pažnju? Pretpostavljam da se neki softver dobije uz nju a pretpostavljam da nije ni problem naći na netu (torentu :D)

Vidio sam da su cijene otprilike od 30 do 50 dolara.

Kada je nabavim, naletao sam na postove da mora ici windows xp a kasnije i da može sedmica pod uslovom da je 32bitna ?

Neki savjeti oko spajanja povezivanja, čačkanja, šta se smije šta ne smije ? :)

Eto ugl ko god ima živaca da me uputi u sve bio bih zahvalan, aludiram na Miloša jer obično ima živaca a vidio sam da je ima(dijagnostiku), pa da ga iskoristimo dok nije prešao na Volvo forum :) :)

(takođe i bilo kakav link će dobro doći)
 

sir.Oliver

Well-known member
na ebay i aliexpress ih imaš gomile .... sad , koliko su pouzdane i koje su im mogućnosti neznam . nekada davno sam kupio OP-COM ( opel dijagnostika ) i nemogu se požaliti .... Lexiu planiram kupiti i ja ... samo neznam koja može uraditi najnoviji model C - elysée ....
 

Milosh

Test
Sir Luka, imaš o tome sve detaljno u mojim postovima, mislim da je baš u toj temi. Sve te detalje koje pitaš. Ne mogu sad tražiti ali mogu sutra naveče pokušati, forum je katastrofa za pretragu.

Inače, ja planiram svoju dijagnostiku prodati kad se riješim auta, kvalitetno je isprobana, pa ako ti se da malo sačekati, mogli bi se dogovoriti. :)
 

visaluteju

Well-known member
na ebay i aliexpress ih imaš gomile .... sad , koliko su pouzdane
Vidio sam zato bi radije da cujem ove koji su oprobali :whistling:

detaljno u mojim postovima
Jel u tvojim postovima u tvojoj temi misliš o grejt vajt ? Nije meni mrsko pretraziti polako...

mogli bi se dogovoriti
Pa ako je ne bi cijenio više nego što bi me izašlo preko čajniza možda bi i mogli...e sad ne znam koliko dugo je to malo čekanje :)
 

Milosh

Test
Jel u tvojim postovima u tvojoj temi misliš o grejt vajt ? Nije meni mrsko pretraziti polako...

Pa ako je ne bi cijenio više nego što bi me izašlo preko čajniza možda bi i mogli...e sad ne znam koliko dugo je to malo čekanje :)
Mislim da je u toj temi "Rad sa dijagnostikom..."

Pa ne znam ni ja, ja se nadam da to neće potrajati dalje od marta. Možda bude sad već tokom jaguara a možda za mjesec-dva-tri. Zavisi koliko će mi ovi šverceri dati za auto i hoće li se pojaviti nešto što mi se baš sviđa.

Naravno da ti ne bih prodao za više, pa ne bavim se švercom dijagnostika, pogotovo polovnih. :D
 

sir.Oliver

Well-known member
bikeru , a jes je probao i na najnovijim modelima .... ? imam auto iz 2017-te ... može li i njega odradit bez većih problema ?
 

bikerbj

Member
@sir.Oliver

nisam jer meni se čude ko puran glisti što imam tri francuza u dvoru a od neki dan i jednog amerikanca....nisam imao prilike isprobati...:whistling:
 
Na vrh