Ključ neće da iskače

visaluteju

Well-known member
Imam ovakav ključ i nakon što ga se sinčić dočepao na 2 minuta sada neće da iskače kada stisnem dugme.



Rastavio sam ga i već sat vremena gubim živce da poštimam onaj feder. Znači u imaju dva žl:cenzura::cenzura::cenzura:a oko federa ali onaj metalni dio nikako ne može da nasjedne u njih. Ja to nekako nategnem i ubacim da ljuč iskače ali onda dugme za otvaranje nema efekta, ne otvara se na njega već iskače samo od sebe.

Ko je čačkao zna o čemu pričam... pomagajte :D
 

pokra89

Well-known member
Ma odnesi bilo kojem ključaru i riješi ti za 20 sekundi. Ja znam o čemu pričaš ali ne znam ti objasnit kako da napraviš :D
 

visaluteju

Well-known member
Jel ti iskocio?
pretpostavljam da je malom bubnuo od pod pa se djelomično ključ otvorio pa je feder iskocio iz ležišta i raštimao se a ja ga mahinalno sklopio.

Otkrio sam da se feder zateže sa poklopcem ključa, djelomično se poklopi i onda se poklopac vrti u krug da nategne feder i onda se stisne da se sklopi do kraja.

A ja sam pokušavao to ručno bez poklopca da uštimam. medjutim od previše pokušaja sam to sve onako malo više rasklimao i rastegao feder tako da iako sam skontao proceduru batalio sam mehanizam :)

Srećom imam neke oklope od dragog nam forumaša miloša pa sam jedan koji paše iskoristio (iako je sa tri dugmeta a moj je sa dva) pa će mi služiti dok novi ne dođe sa alija.

žali bože 2 sata *ebade :)
 

Milosh

Test
Ja sam to uvijek sastavljao bez poklopca, i svaki put zaboravim kako sam prije radio i onda se ponovo učim. Radio sam to sigurno deset puta, ali ne znam sad napamet da ti kažem kako se radi. :)
 

mengela

Well-known member
Donator foruma
Ja sam mjesec dana palio c3 kljucem iz dva djela! Metalni dio djeca izvalila pa sam ga stavio na privjesak s elektronikom... bila je hebada jer moras pri paljenju primaknut kuciste da ne pali anti tif folti :D Nov me izasao 90km
 

visaluteju

Well-known member
Masala, znaci ja sam dobro prosao mengela

Tomice to je to. Samo ja sam umjesto ove cijevi koristio poklopac za zavrtanje federa i kasno sam skontao da treba kljuc biti zatvoren prije sklapanja :)
 

Milosh

Test
Generalno je to komplikovan sistem, a najgore je što postoji više varijanti. Pogledaj te sve što sam ti poslao i vidjećeš da se dizajn tih sitnih dijelova unutra, a i onih žl:cenzura::cenzura::cenzura:eek:va na poklopcu razlikuju.
 
Na vrh