Klima uređaj se pali i gasi svako malo

C.ST

New member
C3, 1.4i, 2004.god. imam problem s klimom. Ponekad nece uopce da se upali "tj.da se čuje onaj zvuk paljenja-klik". ponekad radi sasvim normalno, a ponekad se upali ali se nakon toga često pali pa gasi. Znači dešavaju mi se tri različite situacije. Napominjem da je klima ručna. Što bi moglo biti?
 

Dalibor

Dado Tornado
Ponekad nece uopce da se upali "tj.da se čuje onaj zvuk paljenja-klik". ponekad radi sasvim normalno, a ponekad se upali ali se nakon toga često pali pa gasi.
uz sve nabrojano, hladi li klima? ako hladi, nisam siguran da imaš problem
 

sir.Oliver

Active member
ili je prazna ili je senzor pritiska .... ako by kvačilo bilo KO , nebi uopšte palila .... mada , teoretski je moguće da je kabel od elektromagnetne spojnice ( kvačila ) ... treba napraviti fizičku i električnu kontrolu ispravnosti
 

Cutac

Prèkaroš
Ako je negdje oksidirao kontakt ili opcenito gubi kontakt moze ga spajati i otpajati.
Mislim moze biti senzor ili tlak, ali onda bi bilo konzistentno.
 

sir.Oliver

Active member
ako je granični nivo plina u klimi, može uzrokovati paljenje / gašenje klime .... nakupi se , digne se nivo ... uključi .... ali istog momenta padne pod odredjeni nivo i uzrokuje isključenje
 

nemo26

C5 X7 2.0 HDI 140 FAP
Pa u momentu kad nece da upali, pogledaj dijagnostikom koliki tlak plina vidi racunalo klime. To bi bio nrki start gdje bi trebalo pocet.
 
Na vrh