Klima ne radi na većim brzinama

Mrki5

Well-known member
Znači moglo bi biti bar 10 stvari
Sve se to za par minuta na dijagnostici vidi . A ovi što pune klime da ispoštuju procedure onda bi i znali da li pušta ili ne, već je njima bitno da dođeš za par meseci ponovo.

Cutac

Prèkaroš
Na tako starom autu vjerojatno i je 10 stvari.
Sto godina stare brtve, sto godina stari krimpovi na cijevima/crijevima, sto godina star semering na kompresoru, sto godina star isparivač i tako dalje...

Machi89bg

Member
M Machi89bg Sad vidim da si iz Sarajeva..

Jesi išao u Klimacentar na Ilidži? Meni su prije ispali izuzetno profesionalni.

jesam kod njih sam isao u julu 2022, kada klima uopste nije hladila... Tada se ispostavilo da je hladnjak klime, za divno cudo, skoro na 80% auta koji su bili kod njih - svima su mjenjali hladnjak klime.
Tada sam se nacekao skoro 4 sata dok nisam dosao na red, nema opcija da se dobije termin nego dodjes i cekas. Meni su oni OK tada ispali, samo sto eto, nekako ubrzo poslije toga opet problemi.
Najvjerovatnije cu svratiti do njih prvo, jer cu ici prvo za Sarajevo, oni mi nekako najvise izgledaju profesionalno, ako krenu da ponavljaju istu pricu onda trazim dalje....

dinko1981

Well-known member
Na tako starom autu vjerojatno i je 10 stvari.
Sto godina stare brtve, sto godina stari krimpovi na cijevima/crijevima, sto godina star semering na kompresoru, sto godina star isparivač i tako dalje...
Naravno da je na starom autu sve moguće ali kad je citroen u pitanju jedna od njih je 100% hladnjak

Milosh

Test
jesam kod njih sam isao u julu 2022, kada klima uopste nije hladila... Tada se ispostavilo da je hladnjak klime, za divno cudo, skoro na 80% auta koji su bili kod njih - svima su mjenjali hladnjak klime.
Tada sam se nacekao skoro 4 sata dok nisam dosao na red, nema opcija da se dobije termin nego dodjes i cekas. Meni su oni OK tada ispali, samo sto eto, nekako ubrzo poslije toga opet problemi.
Najvjerovatnije cu svratiti do njih prvo, jer cu ici prvo za Sarajevo, oni mi nekako najvise izgledaju profesionalno, ako krenu da ponavljaju istu pricu onda trazim dalje....
I meni su na C4 mijenjali hladnjak klime, ali su mi poslije gledali nešto oko kompresora na Volvu i puno sam se ispričao s majstorom, sve u svemu ostavili su mi utisak dobre profesionalnosti.

Misliš na kiler klime? Ne ovaj u kabini nego ispred hladnjaka motora, ili je iza hladnjaka motora
Mislim da misli na hladnjak klime, ne kiler.

Btw, za vas Citroenase, meni su baš u tom Klimacentru u Sarajevu objasnili da kod PSA grupacije redovno odlaze hladnjaci klime jer su osjetljivi i jer su preblizu hladnjaka motora. Po njima, puno prašine, lišća i soli se nakupi između dva hladnjaka i onda ovaj slabiji strada od soli i vlage. Sjećam se da mi je njihov majstor savjetovao da svako proljeće i svaku jesen uzmem i dobrim mlazom vode isperem hladnjak sa prednje strane, da se to spere i odsoli.

Mrki5

Well-known member
Sjećam se da mi je njihov majstor savjetovao da svako proljeće i svaku jesen uzmem i dobrim mlazom vode isperem hladnjak sa prednje strane, da se to spere i odsoli.
To bi svaki odgovoran vlasnik auta trebao da radi .

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ja sam odgovoran, oprao sam pre neki dan. Kao sto sam pisao vec, hladnjak je boljka na C4/C4P. Previse je blizu ventilatora, pa strada. Sa druge strane, nije spojen sa hladnjakom motora kao kod nekih automobila pa nije toliko ni skupa zamena. Mislim da sam platio oko 65e nov, Nissens.

mirko007

Member
meni je puštao negdje u kabini ispod nogu suvozača, a gledano s strane motora skroz iza motora negdje po sredini prema kabini, također je i ulje balilo tj kod neke spužvice unutar kabine a prilokom paljenja klime čulo se ko neko pištanje il zujanje, nešto neodređeno, meštar natlačio, senzorima utvrdio to što sam napisao, kaže prominio neku brtvu di je ulje, dvije gumice na nekim spojevima, nadopunio komplet plin i ulje jer je ispario na tim spojevima, sad radi ok, cijena 90e

Cutac

Prèkaroš
Ako je hladnjak u pitanju to sam mogu riješiti.
Ako imaš stroj za klime, onda da.
Inače ti nitko neće htjeti napuniti klimu ako ti dođeš sa hladnjakom kojeg si ti ugradio. Bar nijedan kršten majstor. Treba izvući plin i ulje iz sistema, staviti novi hladnjak, izvući svu vlagu iz sistema i tek onda dodati ulje i plin.
Plus voziti auto kojemu je tlak u sistemu atmosferski, nije baš mudro.

Na vrh