Klima gubi plin, isparivač

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ako ce majstor o svom trošku da menja delove, ok. Ovako po dzepu da se klepa, pa ako je to, to je je ludilo. Tako mogu i ja serviser biti.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Šta misliš zašto sam išao kod drugog majstora po drugo mišljenje. Taj drugi mi je riješio prošli auto(kompresor), i kombi od buraza, šefu zafiru(alu crijevo).

Zar 2 majstora( ne giga u šupi ili lokalni mehaničar kojemu je klima onak usput) ne vide da pušta na hladnjaku i to za 10 dana klima je kaput i oba slijepa.

Da idem mijenjat sve šta si rekao s ponovnim punjenjem i bacim puno više para od 100e za bzv. Ne vidim od čega drugog može biti masna kutija gdje je isparivač, pa nije motorno ulje u boji...

Mrki5

Well-known member
stave nekakvu farbu u sistem klime i vide di pušta.
Najčešće ne vide jer im je teško da proveravaju. A i ta farba može da se "pokaže" gde oni hoće .0548.gif Mogu da manipulišu sa tim kako hoće jer im se može. 676605831.gif Danas dobrog čoveka treba da tražiš baterijom ! default_coffee.gif

Milosh

Test
Hoćeš da pitaš jedan servis u Sarajevu? Znam da je daleko, ali može biti jednodnevni izlet. A možeš dosta uštedjeti.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Evo auto je konačno popravljen u CS Zagreb servisu. Cijena je 1312 eura s popustom od 30% na isparivač. Zanimljivo je stavka punjenja klime od nepunih 80 eura što je full jeftino za y1234 plin, a punjen je kod Hrastinskog koji naplaćuje 150e.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Nisu oni krivi što dio bez popusta košta 1150eura. Bez brige, imao sam i ponudu na 1700 od drugog ovlaštenog.

Rekao već gro puta, glupi kvar, ali šta je tu je. Kad neki pljunu 2-3 tisuće europskih za recimo aut mjenjač, još sam dobro i prošao.

Apropo ležajeva amortizera imam ponudu od njih za 260e, tak da ne kužim kaj si platio 800. Možda neki poseban model.

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Uvek se setim scene iz serije "Vruć vetar", kada pita jel to moglo jeftinije
Znaj koliko god da su te rebnuli, da su mogli jos.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Mogu samo krivit citroen(nije on jedini) koji je napravio da se isparivač ne može kupit zasebno. Na astri H mi nije otišao 14g.
Čak i da se može zamijenit zasebno, opet je skup kvar jer imaš hrpu posla nevezano za marku auta.

Hummer0

Active member
Donator foruma
Nisu oni krivi što dio bez popusta košta 1150eura. Bez brige, imao sam i ponudu na 1700 od drugog ovlaštenog.

Rekao već gro puta, glupi kvar, ali šta je tu je. Kad neki pljunu 2-3 tisuće europskih za recimo aut mjenjač, još sam dobro i prošao.

Apropo ležajeva amortizera imam ponudu od njih za 260e, tak da ne kužim kaj si platio 800. Možda neki poseban model.
Evo....

Prilozi

-dominic-

Active member
Donator foruma
Moja greška, previdio sam da si mijenjao i amortizere. A sada vidim da je nosač amortizera zasebna stavka od ležaja. Definitivno puno jeftinije kod normalnog servisa s kvalitetnim daleko jeftinijim dijelovima.
Baš idem u lokalni servis(isto lupkanje), 160e za izmjenu i ležaja i nosača amortizera NTN/SNR.

Ja sam išao u ovlašteni samo zato jer me je ispalo jeftinije(30% na dio) od klima servisa i nisu se izmotavali između ostalog.
I ne postoji kao zamjeski dio, makar ga proizvodi Denso, tak da se mogu slikat.

Hummer0

Active member
Donator foruma
Moja greška, previdio sam da si mijenjao i amortizere. A sada vidim da je nosač amortizera zasebna stavka od ležaja. Definitivno puno jeftinije kod normalnog servisa s kvalitetnim daleko jeftinijim dijelovima.
Baš idem u lokalni servis(isto lupkanje), 160e za izmjenu i ležaja i nosača amortizera NTN/SNR.

Ja sam išao u ovlašteni samo zato jer me je ispalo jeftinije(30% na dio) od klima servisa i nisu se izmotavali između ostalog.
I ne postoji kao zamjeski dio, makar ga proizvodi Denso, tak da se mogu slikat.
Ma išao sam u obični servis DR Auto, ali nisu mogli utvrditi zbog čega lupka mislili su da je električna letva volana pa me poslali u ovlašteni kad ono amortizeri, a cijena prava sitnica.
Kad nisu imali pojma što je. Kod njih bi vjerojatno ovo platio 500 EUR-a. Tako mi je ovaj u DR Auto rekao.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Ja idem slj tjedan, ali mislim da su amortizeri ok, ali nosač i ležaj su u banani, jer mogu pomaknut kotač s rukom.
Tehnički sam prošao i provjeren je ostatak ovjesa i on je ok.

Na vrh