Kliktanje podizača ventila

Memphis

Active member
Našao sam neki stari post na forum.hr(2012.) da je ulje po specifikacijama dobro, ali da se s vremenom jako zgusne i radi štetu.
Ma to ljudi pišu gluposti. Otišao im je motor radi ulja ... i takve stvari, mislim stvarno ...
Inače ja ne bi stavljao nikakve dodatne aditive. Današnja ulja su puna raznih aditiva tako da nema potrebe za dodatnim jer može doći do kontra efekta.

A flushevi ista stvar ... da ne bi poslije propišao na svim mogućim brtvama i smerinzima ... bolje redovito mijenjat ulje i na taj način ga isprat.
Meni se čuju dok je auto hladan, a kad se ugrije je puno manje odnosno skoro se ne čuje. Rekao mi je frend da je to ok i da se ne brinem oko toga i vozim se dalje normalno
Koje ulje imaš?
To ti se čuje dok se ulje ne zagrije i postane tečnije ...

2mario2

Well-known member
Neznam koje je točno ulje jer je to frend mijenjao. Moram njega pitat

Kak se auto zagrijava tak se i manje čuje. Æak sam htio mijenjat podizaće, al je rekao da nema smisla jer da je to ok i da tak auto radi jer je hladan i da kak se bude zagrijavao bude i tiše radio. To se i tak događa. Meni ne smeta jer sam navikao, al je mutavo ćut kak lupka hladan

Cutac

Prèkaroš
Istina bolje se čuje nečiji pas nego hidropodizači.
Sad sam opet slušao, na tren se u daljini samo čuje neki pas, nije glasniji od podizača :p

Inače ja ne bi stavljao nikakve dodatne aditive. Današnja ulja su puna raznih aditiva tako da nema potrebe za dodatnim jer može doći do kontra efekta.
A preporučio bi Millenium prije Quartza?

Memphis

Active member
Da, ja bi to prije odabrao. Taj Total nije čista sintetka već tz. "polusintetika".

Bitna ti je baza ulja ... danas sva ulja imaju sve moguće aditive ali baza je ono što ulje čini kvalitetnijim i trajnijim. Od čiste sintetike bolje ne postoji. Malo koje ulje kod nas ćeš naći da ima bolji sastav od Milleniuma. A i cijena ti sve govori.

samo ako se odlučiš za njega nemoj ga kupovat na benzinskoj već na webhospovima ili u diskontom dućanu ine. Jer je na benzinskoj cijena da se smrzneš, inače je 4 litre oko 210 kn u ininom diskontu.

Na vrh