Kazaljka temperature se ne diže

belmondo

Member
a sto znaci kad skazaljka temperature c5 2001 2.0 hdi se ne dize u voznji,samo ponekad na brdovitom terenu?da nije neki osigurac ili termostat?

Dalibor

Dado Tornado
otpori pri temperaturama ovog mog su:
0°C - 6KΩ
20°C - 2,5KΩ
40°C - 1,2KΩ
60°C - 600Ω
80°C - 320Ω
100°C - 180Ω
otprilike.
kada instrumentom mjeriš otpor između izvoda senzora (ovisno o temperaturi).

ne bih prodavao senzor, poklonim ti ga, pošaljem ti ga nekom od firmi koje se bave dostavama, pa ti plati samo dostavu.

belmondo

Member
danas me zvao lokalni majstor auto-elek. 29eur+dostava (termo regulator
temp) verovatno zbog toga nije ni radio ventilator na hladnjaku-100% vozio sam ga tako 2 meseca a da nisam nesto sjebal na motoru?
i cuje se blago šištanje na prednjem levom točku,što li je to da nisu kandze?diskovi?pločice su dobre! unaprjjed zahvalan!

hvala kupio sam vec!
cenim to!

marioxos

New member
Nisam siguran dali imam problem ali primjećujem da se kazaljka temperature sporo diže barem takav dojam imama dođe ona na sredinu i grijanje radi samo mi djeluje vremenski dugo ,svježi sam vlasnik C5 2.0 HDI 2005 g. pa ne znam dali je to normalno kod tog motora.

charllie

Active member
To je u redu ak je na pola,meni sada na ovim temp. treba na 2.0 hdi(C5) oko 8km da se termostat otvori(voznja izvan mjesta).:angel:

Profiler07

Well-known member
svakako provjeriti termostat skoro sam imao isti problem i morao mjenjati sreca pa nije skup termostat kosta je oko 15€

marioxos

New member
To je u redu ak je na pola,meni sada na ovim temp. treba na 2.0 hdi(C5) oko 8km da se termostat otvori(voznja izvan mjesta).:angel:

Dođe do pola možda malo koji milimetar niže obično imam gradsku vožnju pa mi nekako dugi period do postizanja radne temperature ali vidim da je kod tebe 8 km otvorene pa je moguće da nekako vremenski isto kao kod tebe.
Uglavnom dođe do pola:)

svakako provjeriti termostat skoro sam imao isti problem i morao mjenjati sreca pa nije skup termostat kosta je oko 15€
Nije strašno kad se sjetim da sam na Fiat Bravu benzincu 1.6 platio termostat oko 400 kn koji je u nekome kućištu ovo je bagatela.:whistling:

Na vrh