Kasko za 10+ godina stari auto?

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Pozdrav,

još jedan petak uz gemišt i belu... :D I tak kroz priču saznam da je jedan bivši kolega s posla slupal Passata B7 (2008.) Zanimljiva totalka. Jedne večeri u ožujku je fulal garažu i sletil iz dovrišta ravno u potok koji teče iza garaže. Cca 1,5 metar korito s 20 cm vode. Prednji kraj, totalka. Šteta više tisuća €.

Netko iz društva dometne z pitanjem dal je imal kasko, drugi pak doda kak nemre imat kasko na 10 godina starom autu... Uglavnom, teorije uz gemišt, a nitko pojma nema niš. :)

Kaj je istina s kaskom me zanima od vas kaj s tim imate više iskustva? Dal se može ugovorit za tak stari auto? Po kojoj cijeni i dal se ispalti? Ta gore situacija me motivirala na razmišljanje, pa sad pitam i radi sebe. ;)

Jedino kaj sam ja imal iskustva s kaskom je dok je moj C4P bil u vlasništvu firme gdje sam delal (prije neg kaj sam ga otkupil) i tam su vodili brigu o tom. Još samo imali kasko "na poklon" kad je žena kupila novu Fiestu prije par let. To je bilo u trajanju od godinu dana, ali je isteklo i nismo produžili. Jedino kaj smo sanirali nakon osam mjesci je poklopac motora i krov kaj ga je tuča stukla na autoputu. Tu se "poklon" isplatil.
 

Randy5

Active member
Moral bi pitati ženu, a ak ju sad zbudim dobil bum svoje 😀
Oni totalnu štetu određuju po tablici. Moja Xsara po toj tablici više ništa ne vrijedi. Sigurno ne toliko koliko vrijedi meni. Valjda bi morao ugovoriti neku posebnu tarifu. Ujutro napišem što sam saznao 😀
 

toma

New member
Donator foruma
Ja sam htio uzeti full kasko za svoj c5..cijena prava sitnica cca 6000 kuna :rofl: .a prije 2 godine bio je cca 2000 kuna
 

sir.Oliver

Well-known member
mislim da se za stari auto ne isplati . ( razumnije je svakog meseca ostaviti postrance odredjenu sumu .) istina , ja na novoj elysée imam kasko i to mi se tih 300€ godišnje pokazalo kao dobra investicija . točno na prvi rodjendan suu joj razbili vozačev prozor . šteta skoro 500€ . osiguranje platilo , bez suvišnih pitanja .
na starom signumu nemam , jer je neisplativo .... tražili mi skoro 500 mesečno , jer navodno je to star automobil i delovi su prilično skupi ...
 

Cutac

Prèkaroš
Moja stara kanta ima kasko s fransizom, 800 kuna godisnje, fransiza 1600. Kataloska vrijednost je na ugovaranje kaska pred godinu dana bila 39 tisuca kuna. Planiram otkazati kasko jer sam od kupovine auto do ugovaranja kaska napravio oko 16 tisuca kilometara(10 mjeseci, vozio ga svuda), a od ugovaranja do sada(11 mjeseci) oko 5000 kilometara i rizik nesrece je premalen da opravda cijenu kaska u narednim godinama.

C4 ima kasko sa fransizom, 800 kuna godisnje, 1300 fransiza, auto je stalno na cesti, ima mi smisla. Sada ce se isplatiti na lakiranju branika i novom faru.
 
Na vrh