Kakve su nam to ceste?! 🚧 🚦

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Mostom se izvjegava Neum i granični prelazi s jedne i druge strane Neuma i sve probleme što idu uz to
Je i promet će pokazati koliko su ti problemi realno veliki u praksi. :) To će, a i po mišljenju mnogih, biti most uglanvom za lokalno stanovništvo.
 

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
To će, a i po mišljenju mnogih, biti most uglanvom za lokalno stanovništvo.
Nebitan detalj. Vozil sam prek Neuma sto puta i obavljat papire svaki put, a sam za doći na drugi kraj vlastite države. Još ak prikolica nije plombirana, a-ja-jaj. Izbjegavanje tog cirkusa vredi još jenog takvog mosta pored ovog kaj ga grade. ;)
 

szahtila

Well-known member
Kolega sa posla je ranije radio kao zaštitar u pratnji transporta cigareta. Otišao je na put do granice s Crnom gorom sa isteklom osobnom kartom, ali sa onim potvrdom što se dobije na policiji kad se čeka nova osobna. Zaboravio je da prolazi kroz BiH i povratku je zapeo na granici jer s potvrdom ne možeš prelaziti granicu.
 

gambler072

C5 enthusiast
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo sa prelijepim bh cestama. Juce se iskljucujem sa magistrale kad ono prerezana cesta. Ja kasno vidio i naletim na nju umjereno jako. Poslije udara na autu sve ok, odem kuci, upalim nakon sat vremena i auto izbaci poruku "depollution system faulty". Ne povezujem ja to sa rupom, odem kod mehanicara na dijagnostiku, milion gresaka ocita, od leptira gasa, senzora diferencijalnog pritiska, senzora radilice itd. Nikome nista nije jasno, pobrise on greske, i kaze idi izvozazaj malo, vidi hoce upaliti. Napravim 50ak km pod vecim opterecenjem, isforsiram ga momacki, nema nikakvih lampica. Odem mehanicaru da opet uradimo dijagnostiku, dnevnik gresaka cist. Dodjemo do zakljucka da je elektronika zblesala od udara, pomjerio se neki senzor, bsi ostao bez napona, ili nesto sl. Uglavnom hvala firmama koje "odrzavaju ceste", ne stavljaju znakove i upozorenja, i nikad nisu oni krivi. Ja sam imao srecu da nije bilo nikakvih posljedica, ali me nervira taj javasluk poprilicno
 

Cutac

Prèkaroš
Ja sam danas potepo rupu u zavoju, imao sam osjećaj da će puknuti nešto u sistemu skretanja koliko je lupilo i cimnulo volan.
 

djuan

Active member
Naše ceste su takve kakve jesu, ali brate mili nikad ne bum zaboravil kak sam klel ko kočijaš kad smo išli do Praga. Njihove autoceste su koma. Trese, lupa, udara. Nije ni Austrija puno bolja. O Mađarskoj ne treba ni trošiti riječi. Autoceste ajde još ok, ali lokalne ceste užas. Centar Budimpešte ok, ali čim se makneš ulicu van centra, koma.
 

Milosh

Test
O Mađarskoj ne treba ni trošiti riječi. Autoceste ajde još ok, ali lokalne ceste užas. Centar Budimpešte ok, ali čim se makneš ulicu van centra, koma.
Ja 2010 išao preko Slavonije pa ravno na sjever preko nizije do Budimpešte, ceste bile odlične. Valjda ih nisu od tada održavali. :)
 

Dalibor

Dado Tornado
ceste bile odlične
to je otprilike i moje iskustvo sa "sjevero zapadnim svijetom".
ima i tamo svega ali zajednički nazivnik je da se može normalnije voziti jer nema izraženih rupa.
kao da su im ispucalosti i rupice neke normalnije.
o ležećim policajcima i trakama u zagrebu i okolici ne treba trošiti tipkovnicu, takvih nema nigdje valjda u cijelom svemiru

bezveze sam bacio čovječuljka u austriji pored linza, i na neku mađarsku autocestu.
moram ovo podijeliti, ovako ravne ceste kod nas nisu niti novo otvoreneCapture 1.JPGCapture.JPG
 
Posljednje uređivanje:
Na vrh