Kako skinuti podnu oblogu?

KarloDalme

New member
Pozdrav, moj saxo se počeo raspadat i sada imam problema kako skinuti obloge da bih došao do vitalnih djelova karoserije. Naveći mi problem čini vida koja drži postolje sica vouzača. U početku je cijukalo a zatim se nešto odvojilo - sada samo stoji vida ali u "ništa"
Ima li tko prijedlog, savjet ili shemu kako skinuti podnu oblogu i doći do navoja ili čega već
Hvala:whistling:
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Dobro jutro.

one doli dvi žute žice sa prve slike su mi sumnjive. Od čega su? :thinking: Ja bi iz predostrožnosti prvo diga kleme s akumulatora.
 

Lix

New member
saxu se skine guma sastane, ispod nje su metalne kopčice koje drže tepih za lim, napred ispod vozačevih i suvozačevih nogu su čepovi na navoj iso kao i kod zadnjeg sica, ugl sicevi moraju van i prednji i zadnji, gume na vratima se moraju skinut koliko je potrebno, pozitivna stvar, spajaju se na dnu pa ne trebaju cijele van, kad sve poskidaš imaš ispod još jednu izolaciju, od struje je dole samo ovo od airbaga na sredini kao što je deda rekao i uz svaki prag ide instalacija za zadnji kraj, ništa od instalacije ti nebi trebalo smetati, tj. nije potrebno skidat akumulator, osim kad počmeš varit al to vjerujem da i sam znaš, toliko od mene... inače baš me zanima kako je potrulio odozdola... slike molim :whistling::doh:

ee da, šta se vide tiče, ako vrti u prazno, znači da je navoj negdje rekao bye bye, nadajmo se da se radi o navoju na vidi, ugl, kako ju izvadit, pa uzmeš veliki šrafciger staviš ispod glave od vide i napneš koliko možeš, ne ko majmun jer će ti skliznut i rasparat ćeš sic ili nedajbože sebe, ugl napneš vidu odozdola i vrti gore glavu sa torxom u smjeru odvidavanja, trebala bi vida uhvatit zdravi navoj i krenut pomalo van, samo strpljivo, takve stvari znaju kidat živce :hm: , ali sve se da riješit ;)
 
Na vrh