Kako se ograničava brzina?

kileVTS

New member
Imam C2 VTS. Interesira me kako funkcionira gumb kojim se ograniči brzina?
Dakle, da mi kad prijeđem, npr. 80 km/h signalizira da sam prešo zadanu brzinu. Hvala :)
 

ante66

Active member
Upalis tipku(svjetli) . Onda vozis konstantnom brzinom i pritisnes i drzis pritisnutu tipku .Onda kad cujes zvuk potvrde(pong) pustis tipku i ta brzina je zapamcena. Brzina ostaje zapamcena i kad ugasis tipku , ali ako oces promjenit zapamcenu brzinu postupak moras ponovit. Meni je osobno bilo zgodno(za otvorenu cestu) ali nije bas prakticna za nastimat pogotovo ako se mislis sa tim stalno igrat.
 

ante66

Active member
Savjet , nadji neku cestu di nema puno prometa i di je ravno pa vjezbaj.Kad skuzis nije problem, ali u pocetku je. Ha,ha.
 

veteer

New member
A i mene je to bunilo, al nisam jos nikako testirao to.... Bas cu ujutro...
Mene najvise muči tempomat koji nikako pokrenuti.... :(
Kazu mi u Tratinskoj da to moze biti i nekoliko tisuća kuna popravak....
 

ante66

Active member
Pa ti onda nemas "regulator " brzine vec limitator.Ako su ispravani (limitator i tempomat) nije ih nikakav problem koristit .Idi u servis dobro ti kaze Tec.
 

veteer

New member
Ako ovo "limitator / regulator" govorite meni onda da vam objasnim jos jednom...
Limitator brzine (nalazi se ispod radija i aktivira se dugim pritiskom nakon kojeg se čuje DIIIIIIING i u slučaju prekoračenja brzine čuje se zvučni signal kao kad je gorivo na rezervi) kod mene uredno radi (bas sam pokušao to kad sam vidio vaše postove ovdje).

Ali tempomat.....
To je druga priča.

Dakle, na volanu imam ON/OFF sklopku s lijeve strane koja se pomiče klizno lijevo desno i čuje se uredno DIIIIIING ton kad se baci na "ON". Tu onda ima nekakva tipka + ispod koje je - i nekakva "II" pause tipka.
Nedavno su mi u Tratinskoj mijenjali krovne letvice i usput sam pitao za to na što su mi rekli da je potrebno skidati nesto s drugog auta sto se stavlja u moj da provjere o čemu se radi što je kazu posla ko u priči.... (i novca)

Nemam pojma....
Iako bi mi tempomat dosta značio posebno kad vozim 350 km ZG-ST autoputa....
 

ante66

Active member
Ajde bar ti radi "regulator", nemam pojma sta bi ti rekao za tempomat. Kad ga upalis (on) sa + dodajes brzinu i on sam odrzava tu brzinu. Je li ti sta pise na displeju? Probaj vozit pa ces vidit je li radi ili ne. Ako ne radi onda JBG.
 

brezC4

New member
Ajde bar ti radi "regulator", nemam pojma sta bi ti rekao za tempomat. Kad ga upalis (on) sa + dodajes brzinu i on sam odrzava tu brzinu. Je li ti sta pise na displeju? Probaj vozit pa ces vidit je li radi ili ne. Ako ne radi onda JBG.
zaboravio si napomenuti da je potrebno uraditi slijedeće:
1. voziš se nekom brzinom
2. uključiš tempomat
3. pritisneš + ili - da ga aktiviraš
4. sa + ili - rihtaš potrebnu brzinu koju će održavati
5. ako nakratko želiš prekinuti automatsko održavanje brzine (stanje na cesti i sl.) pritisneš pauzu (tipka "II") ili pritisneš kvačilo ili kočnicu. ponovnim pritiskom na pauzu, brzina se vraća na onu prethodno narihtanu
6. ako hoćeš isključiti tempomat, isključiš ga na OFF i on zaboravlja prethodno namještenu brzinu

I da... tempomat se može aktivirati samo u 4. i 5. brzini
 

Konrad

New member
brzina mora biti preko 60 km/h (ako se ne varam) i 4 ili 5 stupanj prijenosa da bi se pokrenuo tempomat ako je sve ispravno

Pokušao sam, ali ne reagira.....
:(

Ako ima ko u fušu da mi to napravi bit cu zahvalan....
daj sliku volana i komandi i broj VIN mi posalji na PM pa cemo vidjet u cemu je problem

Samo mislim da je njemu tempomat neispravan.
:(
mislim da dobro mislis ;)
 
Na vrh