Kako provjeriti antifriz na Xantiji?

daracc991

New member
eo,kako tema kaze,kako da provjerim antifriz na xantiji,posto nema posudicu onako da se vidi nego samo za ulit pa nemogu shvatiti.
 

Automatic

Well-known member
Pusti motor da se ohladi pa si izmjeri dokle drži minus,ili ak je prošlo više godina promjeni ga da ne nagrize aluminij.
 

daracc991

New member
a to je i problem,redovito je auto servisiran,ali neznam kad je zadnji put mjenjano,najbolje bi ja to promjenio,samo neznam koliko ga stane unutra,koji ide i koji omjer,i kak da ga ispustim? posto to sve prvi put radim,a tjeo bi take stvari sto mogu sam napraviti pa ono bolje se raspitat :)
 

Automatic

Well-known member
posto to sve prvi put radim
Èuj najjeftinije je da ti promjeni netko ko se u to razumije.Francuski automobili se moraju odzračivat na par mjesta i ako nije dobro odzračen može ti se pregrijavat te izgorit dihtung glave itd. Ako nisi siguran bolje da to uradi n etko ko se kuži.
 

daracc991

New member
jea,ma mislim da cu otici do majstora na placi,dat da mi promjeni to i malo mi jos objasni neke stvari,pa cu odonda te stvarcice sam rokat,btw tnx.
 

daracc991

New member
Pozz,eo me nazad :) ma ipak sam odlucio da cu sam to rjesit,uzeo sam antifriz sto se mixa vodom,uzo sam destilirane vode,pa cu si ja to sam promjenit.taman sam danas bio kod majstora s kolegom jer je vozio svoj kombi,pa je bio jedan citroen taman,rekao mi je čovjek da nije to baš tako,malo mi je objasnio,pa sam stavio sliku tu od mašine,da mi točno pokažete gdje su ti mali ventilici za ozraku?ipak ja volim sve to imat točno i sigurno :)

 

AX-ja

èudo jedno
slika ti nije bas neka ali posluzit ce
broj 1 i 2 ti sigurno ima tu za odzracit.
a broj 3 ti moze a i ne mora bit,ovisi o modelu.vidjet ces kako tvoj auto ima

 
Na vrh