Kako očistiti podne obloge?

GACKA

New member
Pozdrav
Nedavno sam nabavio XM 2,1TD god. 92. u voznom stanju.
Trenutno krpam limariju koja je otišla iza prednjih kotača. Nakon toga ide motor i hidraulika. U unutrašnjosti sam skinuo tepih i izolaciju ispod njega. Sve je natopljeno tekućinom (ne znam je li ulje ili antifriz). Nijedna autopraonica mi ne može očistiti tu izolaciju poda. Dva mjeseca sam držao obješene obloge da se probaju iscjediti ali ništa, mislim da bi trebale dvije godine.
Ima li tko savjet kako odmastiti obloge?
 

tomica0308

Well-known member
Ak nemoze kemijsko to ocistit, jedino onda neki odmascivac(ivasol) dobro naspricat i s nekom cetkom protrljat i minivasom oprat. Al posto je zima dugo ce se susit.
 

GACKA

New member
Hvala na odgovoru
Stvar je u tome što su obloge s jedne strane gumirane a s druge je kao izliveni purpen i možeš samo površinski oprati a ulje se zavuklo u sredinu i ne ide van
 

Lakii

Well-known member
Pa, najbitnije pitanje je on čega su ti prljavi!

Ako je samo vozačev tepih mastan, onda se najvjerovatnije radi o LHM-u koji je u jednom trenutku života auta curio iz dozera (kočionog ventila).

Moj savjet je da natopiš tepih nekim kuhinjskim odmasčivačem (Mr. Muscolo ili nešto) o onda to ispireš miniwashem ili crijevom. Trebati ćeš i malo gaziti po tepihu da ga iziđe sve van iz spužve.

Ako je i suvozačev jednako prljav kao i vozačev onda se radi o antifrizu (možda i malo kontaminiranim motornim uljem). Ista priča za očistiti.

Najbitnija je stvar da si siguran da je uzrok tog zaprljanja riješen, tj da više ne pušta!!

Možda da potražiš polovni tepih sa nekog XM-a koji se rastura za dijelove. To bi ti moglo biti dugoročno rješenje...
 

GACKA

New member
Hvala na savjetima!
Radim kompletan servis motora, hidraulike, klime i ostalog pa kad to riješim onda idu obloge nazad.
Dok se riješi servis dotle ću valjda očistiti obloge.
 

ZlatkoC4

Well-known member
nađi dobar parni perač pa prvo natopi nekim sredstvom za kučanstvo za odmašivanje pa onda parnim čistačem vjerujem da bih trebao riješiti stvar.
 
Na vrh