Kako ispraviti plasticni branik?

Gerira

New member
Evo danas sam krstio svoju Xsaru, proklizao u zavoju i pogodio zid. Sva sreca bila je mala brzina (cca 20ak kmh) i rubnjak je ublazio udarac tako da se naslonila na zid. Steta nije neka, ogrebana crna plastika na braniku i branik je malo iskrivljen sa desnom boku (vise ne sjeda na rub bocne stranice vec strsi malo prema van u sredini). Koliko sam skuzio branik je plastican, da li je moguce nekako ispraviti ga u prvotni polozaj? Nema udubljenja, znaci samo je izgubio prvotni oblik, kao savinut.
 

Gerira

New member
Evo probao sam sam ga skinuti i vidjeti dali je sto osteceno i da ga namjestim nazad, al vremenski uvjeti mi bas neidu u korist i neki su sarafi i zapekli tako da cu ici pitati u taj varoplast u ponedjeljak.

Evo, nije strasno, malo crna plastika zgrebana, ali tome i sluzi. Samo da se vrati u prvotni oblik i ja sretan :)

http://m.imgur.com/KjbR2tk,36qHHI1,typF7Sz
 

Randy5

Active member
Deda Ti je dobro savjetovao, ne trebaš ni skidati, samo udari rukom po dijelu koji strši. Mislim da bi se trebao vratiti na mjesto.
Branik je na tom dijelu pričvršćen samo plastičnim kvačicama koje se s malo grube sile mogu odvojiti. Ako Ti mogu pomoći slike kad sam ja skidao svoj branik i lemio ga:



 

Gerira

New member
Kako bi trebao tu kvacicu odvojiti? Njoj mogu doci tamo kod kotaca, u kutu branika ne?



Ja imam i neki saraf za koji nisam siguran kako doci do njega, a probao sam plastiku skinut i smeta branik da ju maknem
 
Posljednje uređivanje:

Randy5

Active member
Na drugoj slici se vidi mjesto za šaraf. To je uz otvor kotača. Dalje su kvačice koje odvojiš na silu. Samo povučeš branik prema sebi nadajući se da plastika neće popucati. Meni nije taj put :)
 

Gerira

New member
Hmm, mislim da cu dat majstoru da mi to sredi. Sutra ionako mijenjam diskove, plocice i desnu kuglu, pa posto bu sve to rastavljeno budem uzico da mi i branik namjesti nazad, cini mi se najlaksom solucijom, a sumnjam da ce mu puno vremena oduzet :)
 

deda

New member
Baš da ti se bude mehaničar time htio zezat,neznam,poslače te plastikaneru.Ja recimo nebi,jer bi mi se moglo natepst više posla nego sa onim po kaj si došel.
Cimni ga dole,ak ti kopče spucaju,nategni ga sa plastičnim vezicama i bok.
 
Na vrh