Izolacija buke u autu - s čime i kako?

ExOduS442xb

Racing
Zanima me izolacija automobila u autu, našao sam neke materijele i preporuke na drugim forumima za armaflex pa zanima ima li netko nekakav savjet što bi bilo najbolje staviti u auto da se smanji buka ceste i iz motornog prostora.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Problem je što da se odradi cijeli auto sa kvalitetnim materijalom, treba puno love. Neznam koliko se isplati.... ovisi što želiš dobit
Frend je stavljao armaflex na blatobrane, vrata, i podnica kod vozača i suvozača, i primjetila se razlika, al da je baš pretvorio auto u Maybach i nije... opet se čulo svašta. Ne sijećam se baš cijene, al nije bilo preko 50kn po kvadratu.
 

vborovic

C5 modifikator
Mislim da od ovoga bolje ne ide (ne računajući materijale isključivo industrijske primjene): http://stp-distribution.com/en/products ... ali, kao što je Ivan rekao, cijena ... ja razmišljam to napraviti na svojem, za jedna vrata, kvalitetno, cca. 1500 kn (vrh njihove ponude) ... pa puta puta, i dobiješ računicu ...
 

vborovic

C5 modifikator
Je, kaj si ti mislio ... metalni dio vrata i unutarnja obloga/oplata ... ode kvadratura samo tako ... to je što bi se reklo "bullet proof" rješenje ... možeš ti puno manje materijala iskoristiti, ali pitanje koji efekt budeš pri tome postigao ... za smanjenje vanjske buke od koji dB se ne isplati uopće ulaziti u to, a ako već radiš, onda kako spada ... ili odustaneš i čekaš bolje dane ... :)
 

ExOduS442xb

Racing
Malo mi je to ipak previše za moj đep, ali taj armaflex se čini sasvim solidan, koliko vidim iskustva su pozitivna a razlika u cijeni je i više nego osjetna a sad kolika je razlika u buci ne mogu reci.

Koliko recimo kvadrata okvirno moze otici na auto +/-?
 

vborovic

C5 modifikator
Da ... znam da auto može biti još tiši nego što već sad je, uz kvalitetno odrađen posao, ali prvenstveno bi mi bilo da si podignem kvalitetu auto akustike
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Sve koje znam da su pravili zvučnu izolaciju, radili su to radi povećanja kvalitete akustike. To je u novim, današnjim autima, čini mi se, jedini razlog za takav poduhvat. :cool:
 
Na vrh