Kako moze biti objektivan kada masu cinjenica izvlace iz konteksta, krivo prikazuju i interpretiraju. Sta je najbolje, uopce nije bilo potrebe za vecinom gluposti koje su provalili ali RTS je radio film.
jedna je stvar prikazati nekakvu pozadinu raspada i ratova sa srpskog stajalista, sta ces, oni su radili film, ali cijeli film ima cilj opravdati i objasniti srbe kroz vecinom poluistine i potpuno ih amnestirati.
PS.Za raspad juge smo krivi MI SAMI. Nema tog reptila koji ce te nagovoriti da napravis glupost ako imas mozga. Pod mi mislim na sve narode u jugi. Mi, primitivni mali narodi. Naravno, omjer odgovornosti ili krivica se u ovom slucaju ne dijeli po "federalnom kljucu" nego po onom famoznom "jedan covijek - jedan glas", tj po kolicini moci koju je netko (narod) u tom trenutku imao. to su bili srbi. a problemi u jugi nisu poceli ni '85. ni '90. nego ranije...
JNA je pocetkom 90-ih bila vojska u raspadu ali kakve veze ima neki general u Marsalki? pa on je u vojnickom smislu topovsko meso, vojnik u okruzenju, potrosna roba. tu raspadajucu JNA opet nisu iskoristili reptili nego srbi i to jako lose. a mobilizacija nije uspjela najvise zbog raspada samog sustava i slamperaja i zato sto nakon '92. i priznanja hrvatske nisi bas smio mobilizirati vojsku da ode u tada vec, drugu drzavu (drzave).
A sanader? mislis stvarno da je sanader bio neki faktor? mislim stvarni faktor. To sto je on bio bahat, pun sebe i bezobrazan govori o nama kao ljudima koji su se palili na to i takvo ponasanje tumacili kao dobro vodstvo. Lik je znao dobro glumiti i tocno je znao sto treba odglumiti da bi ljude na ovoj razini drzao pokorne i zadivljene.