Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

ZlatkoC4

Well-known member
Juga je bila mrak i tama. I ne mogu danas razumit ljude šta glorificiraju kako se nakd "dobro živilo". Mogu odma i bilo kad staviti 5 kg papira u obliku rješenja o "nacionalizaciji" i pljački imovine šta je mojoj familiji vaš Tito oteja.
Također stavi i na papir otimačinu zemlje i svega narodnog i u ovoj državi zar ne vidiš koliko ljudi vodi spor protiv RH zbog otimačine nelegalno zemlje za ceste, autoceste i kojekakve druge projekte.
ništa se nije promijenilo po tome pitanju.
tvoji nemaju pravo na povrat toga što im je oteto u onoj državi kao što to nema pravo niti sada moja pokojna majka, kojoj je oduzeto zemlje u širini 6mx120m za put. bez i jednog dinar oštete. Ali zato grofovi iz Austrije i crkva su dobili obeštećenje od ove države a narod je dobio poreze i prireze.

Također ti mogu u VK pokazati gdje ljudima nisu dozvolili parcelizaciju zemlje ( oranice ) u građevinsko zemljište već su tu istu zemlju grad Vinkovci izvlastili i otkupili od vlasnika zemljišta po cijeni od 16kn po M2. da bih god poslije grad parcelizirao tu zemlju i prodao u placeve gdje je sad već nekoliko desetaka novih kuća.

I većina vlasti u HR crveni i plavi su isti ljudi koji su krali i onu prijašnju državu.

U komunizmu koji ti tako zoveš,jer u Jugi nikada nije bio komunizam
to je točno što deda reče u jugi nikad nije bio komunizam bila je veća demokracija nego danas.
Radnici su imali kolektiv i prava bili su zaštićeni i bez većih problema su mijenjali upravu. a danas je to nemoguće. ako je demokracija neisplaćivanje plača mjesecima i ako je demokracija kad prigovoriš poslodavcu knjižica u ruke onda je to terorizam nad malim čovjekom a ne demokracija.

I onda ljude nisu deložirali i blokirali itd. Ne štitim jugu već su ljudi bili bolji i zaštićeniji.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Također stavi i na papir otimačinu zemlje i svega narodnog i u ovoj državi zar ne vidiš koliko ljudi vodi spor protiv RH zbog otimačine nelegalno zemlje za ceste, autoceste i kojekakve druge projekte.
I tu je opet kriva ta vaša jugoslavija i tito. Baš zato jer je 98 posto toga bilo "društveno" i kako kažeš "narodno". Samim time bilo je ničije, jer ljudi nisu mogli osjetit da je njihovo, pa dok su krali niko nije osjetija da mu se krade nešto šta je njegovo. Zato se niko nije ni pobunija 91 protiv toga. Da je tvornica bila u privatnome (mali dioničari radnici), da je zemlja bila u privatnome, pa da je neko doša i reka ovo ćemo ti sad uzeti, da vidiš kako bi se ljudi digli. Sve je kriv tito jer je formatira velike mase (čast izuzecima) na "društvenu imovinu" i lišija ih osjećaja da imaju i stvaraju nešto svoje. Zato je HDZove pljačka i prošla lako i bez otpora. Kad su ljudi svatili bilo je kasno.

ZlatkoC4

Well-known member
Za koga bi bilo katastrofa? Ne želiš valjda reći da sa vlastitim novcem ne znaš sam upravljati?

Svatko treba imati pravo odlučiti kako će ulagati svoj novac u svoju budućnost.
Danas sam bio kod liječnika i bio je čovjek sa nama koji je u mirovini Švicarskoj. Kaže e ovako se u Švicarskoj ne čeka dugo kako te naruče tako dolaziš na red. Jedna gos. koja je isto čekala svoj red pita a koliko to platite što ne čekate ili vam to tamo pokriva zdravstveno, gospodin odgovara: pa platiš i kod pulmologa kad je išao sa feno testom i spirometrijom 400 Švicaraca. Onda sam se ja uključio pa rekoh što sad ne odete tamo se liječiti pa preskupo mi je rekoh imate i ovdje savršenih privatnih klinika i ništa ne čekate i sve obrade naprave u danu. Kaže to mu je skupo a sad i ovako ima zdravstveno od RH i plača dodatno samo dopunsko i besplatno se lijeći u RH a nedavno je čak ležao 22 dana u VK bolnici na trošak HZZO.

Naravno ishvalio je on te neke druge sisteme dobru zaradu i svašta nešta. ali to se sve istopi kad moraš svaki drek platiti, pa se hvali kako je u RH sredio sve nove zube i više kvalitete za 14tkn a u Švicarskoj mu jedan zub dođe 4teur.

Opet kažem svi koji su htjeli mogli su uvijek otići u te tkz. bolje zemlje.

deda

New member
Pa kad im je tako dobro u Švicarskoj,Engleskoj i ostalilm spominjanim državama koji kukuruz su došli ovdje srat i nisu ni kune izdvojili za ovu "svoju" zemlju,nego su sve poreze i ostala davanja plačali tamo gdje su bili,a ovdje sad imaju sva prava za đabalesku život sa velikim penzijama i još se sprdaju.
A što se tiče otimačine za doba Juge,mojoj familiji su skoro sve oteli,a stric moje stare bio je najbogatiji čovjek prije preokreta u onoj patvorini NDH a i deda nije bio siromak.
Moj stari je isto gibao u Njemačku šljakat,ali ne zato jer mu je ovdje bilo loše,nego je htio što brže što više zaradit love i nakon 6 godina se vratio i ovdje radio i bilo mu je bolje nego u toj Njemačkoj.
Ja neznam zašto bi rekao da mi je bilo loše onda,za deset godina sam napravio kuću,imao dvoje djece,dobar auto i nije mi uopće bila želja za nećim večim.
Od 91 nisam stvorio ništa,osim što sam uspio iskolovat djecu i to sve debelo platio.
Od ove države imam samo zadnjih 6 godina bez posla,jer me više nitko nigdje neće zaposlit jer sam svima prestar,gazda ugasio program i sve od:cenzura::cenzura::cenzura:eek: na burzu ,a do penzije nek se je....
Da si nisam onda stvorio to što jesam i sada imam,živio bi u svratištima po kriterijima nam ove ljepe naše.
Moji sinovi imaju 30godina i još uvjek žive sa nama,nemaju ništa,nisu ništa uspjeli stvorit,ne žele se ni ženit,žive od danas do sutra bez budućnosti,bez nade a imaju završene fakultete i rade(sretni ko mali pajceki),istovaraju kamione,po terenu spajaju žice i šarafe po starim autima da bi si uspjeli koliko toliko zaradit da nam nisu na teret i da podmiruju svoje troškove.
Dokle će tako,dok smo mi još živi i još nešto nekako petljamo,a kad nas ne bude,što će onda biti?

BoboActiva

New member
EU je američki projekt od kraja WWII. Zakaj bi je uništavali? Svima je danas u interesu trgovati sa svima. Americi treba Azija (Kina)i Europa, Europi treba Amerika, Rusija i Azija, Aziji treba Rusija, Europai Amerika. Indija treba svima i svi trebaju Indiji. Svet je okrugli, povezan i jako je mali kad gledaš. Nikome danas ne odgovaraju veliki ratovi i nestabilnosti van kontrole. Svima treba velika trgovina.
Teoretičara komplota se uvek klonim. Èak i u birtiji nakon petog gemišta se sednem dalje od njih.
Da je tako onda ne bi bilo ratova jeli tako?
Pa koliku ti memoriju imaš?
Je se sjećaš "arapskog proljeća" od prije godinu dvije?
Također američko židovski projekt.
Drugi rat u iraku, prvi rat u iraku, afganistan?
Rušenje izabrane vlasti u ukrajini uz pomoć CIE?
Rusko zatvaranje plina evropi od prije koju godinu?

Pitao si neki dan "kome je šta amerika uzela?"

Da li znaš kako je došlo do krize hipotekarnih kredita i što je goldman sachs radio uz pomoć regulatornih agencija i kreditnih agencija te zašto je propao AIG?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/goldman-sachs-gurnuo-grcku-na-dno-na-kreditu-za-smanjivanje-duga-zaradili-vise-milijardi-eura/603048.aspx

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Tko-su-zapravo-S-P-Fitch-i-Moody-s-kreditne-agencije-koje-odlucuju-o-sudbini-svijeta

Evo ti čitaj.

Inače amerika kao ona amerika koji neki pamte iz filmova 80-ih godina ne postoji.
Amerikom upravljaju odavno interesne skupine, lobisti, kompanije i goldmah sachs.

deda

New member
US,je nastao na pljački cijelog kontinenta,istrebljivanju cijelih naroda,ta tradicija se nastavlja i nastavljat će se sve dok jednog dana taj imperij ne uruši samog sebe.Prodavanje magle u obliku demokracije,američkog sna i slobodnog kapitala su samo kulise iza koje se krije pljačka cijelog svijeta.
Od I i II drugog svjetskog rata u Europi,Japana,Vijetnama i Kambođe,Mexica,Afganistana,Kuvajta,SA,Iraka,sada Sirije i Libije,,,itd,već kako u kojem vremenu koji dio dolazi na red.
Prodavanje magle cijelom svijetu od pljačaškog ološa iz cijelog svijeta koji se skupio na jednom mjestu,koji su do prije 50 godina imali aparhed,robovlasničko uređenje otimajući crnce iz Afrike,nepriznavanju nikakvih sigurnosnih ni bioloških normativa cijele planete,samo da bi se bogati još više bogatili i pustili male mrvice narodu da žive rastrošno i dalje,samo da ih podržavaju.Ako prije ne upropaste samog sebe,upropastiče i povuči sve ostale,ali biče kako bude,naravno prekasno,jer već je sada prekasno.
Fučka se njima za prevaru VW,to je samo izgovor da nekog potope.

BoboActiva

New member
Što se dogodilo sa grčkom
http://www.index.hr/vijesti/clanak/g...ra/603048.aspx
Što amerika je
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospo...udbini-svijeta
US,je nastao na pljački cijelog kontinenta,istrebljivanju cijelih naroda,ta tradicija se nastavlja i nastavljat će se sve dok jednog dana taj imperij ne uruši samog sebe.Prodavanje magle u obliku demokracije,američkog sna i slobodnog kapitala su samo kulise iza koje se krije pljačka cijelog svijeta.
Od I i II drugog svjetskog rata u Europi,Japana,Vijetnama i Kambođe,Mexica,Afganistana,Kuvajta,SA,Iraka,sada Sirije i Libije,,,itd,već kako u kojem vremenu koji dio dolazi na red.
Prodavanje magle cijelom svijetu od pljačaškog ološa iz cijelog svijeta koji se skupio na jednom mjestu,koji su do prije 50 godina imali aparhed,robovlasničko uređenje otimajući crnce iz Afrike,nepriznavanju nikakvih sigurnosnih ni bioloških normativa cijele planete,samo da bi se bogati još više bogatili i pustili male mrvice narodu da žive rastrošno i dalje,samo da ih podržavaju.Ako prije ne upropaste samog sebe,upropastiče i povuči sve ostale,ali biče kako bude,naravno prekasno,jer već je sada prekasno.
Fučka se njima za prevaru VW,to je samo izgovor da nekog potope.

Tako je, novače iz ruralnih sredina ljude koji kao idu branit demokraciju i hvatat nekog arapa, ostavljaju živote za neke interesne skupine koje su nakon umjetno izazvane krize postale još bogatije.
Namjerno idu provocirat ruse sa postavljanjem raketnog štita u blizini rusije jer kao boje se irana, svaka čast putinu kada im je zaprijetio da će okrenut balističke projektile ponovo prema "saveznicima".

Za VW će se dogovorit, daj miljarde, odmakni se od rusa, daj podršku u nekom budućem ratu i radit ćeš opet kako god hoćeš.
Sa ovakvom razjedinjenom evropom mogu radit što god hoće.

ZlatkoC4

Well-known member
I tu je opet kriva ta vaša jugoslavija
Zašto naša jugoslavia? iz koji si ti i tvoji države onda pronikli?

nisu države krive, već ljudi koji je vode. tite nema od 81 god pa i dalje se dešava isto pa i još gore. A ova država je napravila najveći lapcuz kad je svu društvenu imovinu pokrala od vlastitog naroda i dala ga u privatne ruke. za 1kn

Silentshoot

Active member
Nisam se htio mješati u ovu temu,pa ću samo ovima koji hvale ovu zemlju na sva zvona kao da je ona najbogatija zemlja samo reći ovo: 3.maj, Rikard Benčić, Vulkan, Jugolinija, Tvornica papira, Brodomaterijal, Brodokomerc, Elektromaterijal, Tvornica konopa, Exportdrvo, DINA, Autopromet, Riječka Banka itd itd, tvornice propale, doduše neke još rade minimalno, za vrijeme HDZ-a i SDP-a koji su ZNA SE na kakav način sređivali te tvronice i po kojoj cijeni, i nitko za to ne odgovara, nego su još poslije postali svakojaki ministri, a ti ljui su kao zadnje krpe bačene na ulicu da se snalaze kako znaju i umiju, a ovo su tvornice koje su sve imale velike pogone u Rijeci, a ima ih još neke sam i zaboravio sigurno....tako da ovi rvati neka se drže ruke na srcu i mole boga da im poživi ova opljačkana, zaostala i spora HR...samo toliko,ostalo neću ulaziti i komentirati...a ovo ćaća se vraća da ne govorim...svi mu lizali guzicu prije 10 godina, a sada nitko ništa nezna, nije on itd...ne novci su se sami izvlačili iz blagajne...

La Marche

Iskreni optimist
Bože oslobodi. O čemu vi pišete?!?
Fulali ste i temu i forum.
Pročitali ste nadam se pravila ovog foruma prilikom registracije.
Pokretač sam ove teme i molim da budete toliko pristojni da je se držite ili si otvorite temu o politici i ne prisiljavajte sve koji bi htjeli vidjeti što članovi citroenforuma misle o VW prevari da čitaju ovo što nema ama nikakve veze s temom.

deda

New member
Hrvatska je najbogatija zemlja:već 25 godina ne radimo ništa,a još uvijek živimo,doduše sve lošije,jer ima sve manje za čapati.
Ne zarađujemo apsolutno ništa,jer trgovina i turizam nisu zarada i rad,to je samo način kako nekome drugome maznut lovu iz đepa.
Glavna vijest u dnevniku je kak je neka baba ostala bez posla i snašla se radeči krpene lutke ili mesi glinene "umjetničke" piceke i prodaje turistima.
Kada je bilo zadnji put objavljeno da je negdje netko otvorio tvornicu i nešto proizvodi i zaposlio par stotina ljudi,a kada je zadnji put objavljena vijest da je opet stotine radnika frknuto na cestu iz firme koje su preko sto godina radile?

La Marche

Iskreni optimist
deda,
molim te lijepo otvori svoju temu, a ovu o VW ostavi na miru ako nemaš ništa za napisati o prevari VW.

U Pravilima foruma piše (citat):
"- Poruka mora imati veze s temom foruma u kojemu pišete! Nemojte skretati raspravu u pogrešnom smjeru. Poruke ili raspravu koja nije tematski vezana za taj dio foruma uklonit će se bez upozorenja."

hvala

u istim pravilima piše i ovo kao zabranjeno:

" ...javno isticanje stranačke ili neke druge pripadnosti, raspravljanje o politici te religiji kao i svaki drugi oblik neprimjerenog ponašanja. "

nema veze s mojom željom o "pulitici u butigi" već o Pravilima foruma s kojima sam se složio prilikom registriranja na forum.

Posljednje uređivanje:

markan1000

Well-known member
slažem se, mislim da bi svi mogli doživotno pisati o ovoj temi, ako se želi neka se i otvori tema za to. u ovoj temi ovim razgovorima nije mjesto.
a ne bi ni na forumu trebalo biti

Franz

Well-known member
E, idem se raniti. :) Ne mogu više pratiti ovu temu. Od firiziranog VW firmwarea, preko putina, sirije i asada, pa do tita i ndh. :shock: :shock:

u istim pravilima piše i ovo kao zabranjeno:

" ...javno isticanje stranačke ili neke druge pripadnosti, raspravljanje o politici te religiji kao i svaki drugi oblik neprimjerenog ponašanja. "
Pravila koja u ovoj temi poprimaju puni smisao. :palac-gore:

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
I kaj da ja sad delam ?? Pak ste "zaserili" temu...samo sam čekal kad i kolko :doh::doh:

Brisati ili ne brisati...pitanje je sad :hmmm::hmmm:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh