Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

ccccxm

New member
Naravno da neču to shvatiti ka napad jer san ja iznija svoj stav a ti svoj.
S druge strane ja inače kad se izražavan o nečen opčeniton iznosin direktne primjere iz okoline pa zato i je tebi to ostavilo takvi dojam.To je jedno a drugo ja san ako čemo uzeti te "afrikance" za primjer bija doli vidija kako živu,ovo sad ponovo pišen direktni primjer a mislin opčenito jer toga ima svugdi.Bija san u africi i uvjerija se kako radu di radu di živu kako živu di spavaju.I ono što san vidija bolje da ne pričan.Ja san in u tom trenutku pomoga koliko san moga sa onih popišanih par desetaka dolara,i nešto spize .Radost na licima tih ljudi neču zaboraviti nikada.Ali ni osječaj što si ti reka da in ne mogu pomoči ni ja ni jebene kašete kruva.Zato i jesan lud na te kašete jer san doživija na svoje oči što je bjeda,jer san igron sudbine udomisto sideći doma i nazivjući humanitarni telefon završija među tim ljudima.Istina je što govoriš puno licemjera danas ima,nemoj me pogrešno shvatiti ovo nije napisano jer san se naljutija na tvoj post.Ovo san napisa iskreno iz duše kako radin i sve ostalo u životu.

Dalibor

Dado Tornado
zgrada UN-a je na zemljištu koje je rockefeller donirao kao idejni začetnih ujedinjenih naroda, a istovremeno se zalaže za smanjenje populacije planete... meni se nekako ne čini da UN išta radi kako bi nahranio ljude afrike, ili bilo koje druge ljude što se toga tiče.

kranji doseg UN-a je afirmiranje angeline jolie da svake godine ode u afriku i slika se.
barem je to neki moj dojam

ccccxm

New member
A sigurno j se njima za bilo koga sit gladnome ne viruje.Sve ostalo je ****arija da se između ostalog ispuni još jedna stranica in magazina ili neznan više kojeg lista za slavne pod naslovom humanost.

deda

New member
Stanovništvo se mora reducirat,surovo,ali neminovno,samo tko će biti taj koji mora klepnut,a tko taj koji će ostat,odnosno koji će robovat,a koji uživat?
Neki dan sam u nekoj tv emisiji ćuo podatak da već više od polovice stanovništva živi u gradovima, stanovništvo u gradovima je samo potrošač i zagađivač,sebe isto u to ubrajam,a tko će ih hranit,grijat,giljiti po jajima? oni koji nešto proizvode ima ih sve manje,a oni koji troše ima ih sve više,a svi bi htjeli biti ovi drugi,a mjesta više nema ni za koga i što sad,borba za opstanak.Do sada je čovjek istrebljivao ostala bića i prirodu i otimao prostor,sada i u budućnosti toga ima sve manje,pa ćemo trebat istrebljivat sami sebe.Sve,svakome uvjek dođe na naplatu. Tako će i nama na kraju.

ccccxm

New member
Stanovništvo se mora reducirat,surovo,ali neminovno,samo tko će biti taj koji mora klepnut,a tko taj koji će ostat,odnosno koji će robovat,a koji uživat?
Neki dan sam u nekoj tv emisiji ćuo podatak da već više od polovice stanovništva živi u gradovima, stanovništvo u gradovima je samo potrošač i zagađivač,sebe isto u to ubrajam,a tko će ih hranit,grijat,giljiti po jajima? oni koji nešto proizvode ima ih sve manje,a oni koji troše ima ih sve više,a svi bi htjeli biti ovi drugi,a mjesta više nema ni za koga i što sad,borba za opstanak.Do sada je čovjek istrebljivao ostala bića i prirodu i otimao prostor,sada i u budućnosti toga ima sve manje,pa ćemo trebat istrebljivat sami sebe.Sve,svakome uvjek dođe na naplatu. Tako će i nama na kraju.
Točno tako koliko god je dobra učinila ljudska rasa toliko je i više napravila štete i zla.Od samog početka je krenulo naopako pa mi se čini da ona prah si bio i prah češ biti itekako ima smisla.Vratiiti ćemo se mi u pećine i tek tada če se čuti opet šum mora i pjev ptica a ne kalašnjikovi i topovi sve če to jednom utihnuti a čovjek će opet pokušavati zapaliti vatru.:)

jura

New member
Ccccxm, potpuno se slažem sa tobom. Tek kad se izbriše i zadnji trag postojanja ove civilizacije pojavit će se nada. Ne mislim pritom na nego Spasenje sa nebesa i slične stvari, mislim pri tom na dobrotu u ljudima. Jer danas je, na žalost, sve podređeno materijalizmu, dobrote je ostalo taman toliko da je lako đonom sakriješ. Jer ako si dobar-drugačiji si i društvo te iskorištava. Uspijeti možeš puno lakše ako si đubre prema većini oko sebe. A da bi postao đubre moraš prvo žrtvovati osnovne vrijednosti koje su roditelji, učitelji i prijatelji usadili u tebe. Moraš prestati biti osoba i postati stvar. Stroj koji samo radi, stroj koji u ničemu ne nalazi gušta ni ljubavi. I šta na kraju imaš od svega? Ja ću uvijek imati srca sjest pod česminu, zapalit cigaretu, smutit bevandu i gledat kako sunce izlazi iznad kanala i kako opet u njemu nestaje. I to je moj život, nisam im dao da ga promijene.

Dalibor

Dado Tornado
u kini je već neko vrijeme na snazi zakon jednog djeteta.
zakon koji su kini "predložile" i provele institucije zapadnog svijeta.
u africi djeca umiru, dok se mobiteli mjenjaju svake godine kako izlazi novi iphone.
stvar je u tome da netko nekom govori koliko će se razmnožavati.

što nebi kako izlazi novi iphone nadograđivali svoj sadašnji, a ne kupovali novi.
zašto svaki dio svijeta nebi razvijao gospodarstvo i poljoprivredu koji uspjeva u tom kraju.
i onda snoćka gledam onu ženu iz UN-ovog ureda za održivi razvoj.
radi se o neodrživoj priči o održivom razvoju :D

ali sve je povezno.
kako smo mi 90tih sanirali banke za 9 milijardi, a prodali ih za milijardu.
zašto izraelci ubijaju i masakriraju palestinece zadnjih 50 godina,
i nitko kitom ne miće,
dok SAD izraelu daje novčane priloge više nego cijelom ostatku svijeta zajedno,
i zašto je izrael od 5milijuna ljudi 5. nuklearna sila svijeta.
sve je povezano :D

broj ljudi je rastao kako je ljudska rasa napredovala,
a stagnirao za vrijeme svjetskih ratova i epidemija zaraznih bolesti.
a ovi što sada vladaju nisu ništa nego zarazna bolest.
i njih treba istrijebiti, a ne ljude afrike ili kinesku djecu.

dobri su mi talijani :D
kažu monte bude proveo nekakve "reforme"...
a niko ne kuži kako je taj isti lik radio za berlusconia, i
spada upravo u ekipu koja je italiju dovela gdje je sada.
nije italija dovedena u financijski kriznu situaciju preko noći.
to je bila sustavna politika.
ko i za grčku, portugal, irsku, jugoslaviju...
i naravno da će se u tim zemljama manje djece rađati...
i vračam se na početak...
sve je povezano :D

ccccxm

New member
Ja ću uvijek imati srca sjest pod česminu, zapalit cigaretu, smutit bevandu i gledat kako sunce izlazi iznad kanala i kako opet u njemu nestaje. I to je moj život, nisam im dao da ga promijene.[/QUOTE]

Da za sreću treba malo ali to malo je danas postalo jako teško u svim pogledima.
Ja isto kao ti popijem bevandu parkiram xm pokraj mora navijem neki to vole vruče,nove fosile ili več što mi padne na pamet i gledam zalaz sunca ili se veselim sa frendovima, i raditi ču to dok god budem disao,a oni neka me pokušaju promijenit ako mogu.Èovjek bez srca je stroj za ubijanje u bilo kojem pogledu!

ccccxm

New member
u kini je već neko vrijeme na snazi zakon jednog djeteta.
zakon koji su kini "predložile" i provele institucije zapadnog svijeta.
u africi djeca umiru, dok se mobiteli mjenjaju svake godine kako izlazi novi iphone.
stvar je u tome da netko nekom govori koliko će se razmnožavati.
U svemu ste u pravu ali tada bi zemlja bila raj svećenici ni crkva bili bi nepotrebni,jer nebi imali koga braniti ni za koga lagati,umjesto pucanja čuo bi se smjeh sretne djece i njihovih roditelja pomaganje slabima bi bilo častan čin,a ne tlaka kao danas.Što je jura rekao postajemo strojevi sve je matematika,pa po toj formuli je normalno da jedni umiru od gladi u redovima ispred pučke kuhinje dok drugi čekaju da kupe novi mobitel.I to je normalno.I sve se to može promojeniti samo što za žrtvu treba muda,kako mi kažemo u dalmaciji "da je bonaca i popi bi navigali"

Dalibor

Dado Tornado
Pogledajte film "Težina lanaca" u originalu "Weight of chains" ako još niste:
dobar dokumentarac o ovim prostorima.
prije je bio cijeli na youtube, pa ga se isplati potražiti tamo.

taj me film podsjeća koliko je sudbina jugoslavije i sssr-a slićna.
koliko su ante marković i gorbačov imali slični scenarij za svoje zemlje.

baš sam se sjetio, ne znam jeli to bilo u tom filmu, kada voditelji hrvatskog i srpskog dnevnika čitaju iste vijesti na isti način, potpuno istim riječima, kao da im ista osoba pisala, samo su zamjenjeni "hrvati" i "srbi" kao agresor i žrtva :D

deda

New member
Orwel se približava galopirajućom brzinom,a smijali smo se 1984 godine i nismo vjerovali tim predviđanjima.A gle samo u ZG za početak se budu metnuli 220 kamera.Tak da te vlastodršci budu mogli kontrolirat i i pljačkat i to sve sa tvojim novcima,tj poreznih obveznika.A to da se kontorliraju prekršaji i sranja su samo isprika,jedino kaj ih je strah za vlastitu guzicu,pa je i to razlog da te kontrolira i kad ideš srat i naravno to naplačivat.Evo zar nije teror u ZG sa parkiranjem,gdje god nije oznaćeno da se smije parkirati i naravno to moraš platiti,pauk će ti dignut auto,a što nema znaka da je zabranjeno parkiranje više ne važi,jednostavno se ne smije parkirati,ama baš nigdje ako nije iscrtano,u najmanju ruku će ti komunalni redar ostaviti kaznu na šajbi.

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
taj me film podsjeća koliko je sudbina jugoslavije i sssr-a slićna.
koliko su ante marković i gorbačov imali slični scenarij za svoje zemlje.
Uskoro bu bilo moguće poslati poruku u prošlost. Što teoretski znači da mi već danas možda i nismo proživeli prošlost kakva je zapravo trebala biti. :)
Moram reći kak me malo i plaši ovo novo "otrkiće":

Novi pokus potvrdio: neutrini brži od svjetlosti

London, 18.11.2011. Èini se kako je najnoviji pokus potvrdio ranije rezultate prema kojima su neutrini brži od svjetlosti, čime je dovedena u pitanje specijalna teorija relativnosti Alberta Einsteina na kojoj se temelji moderno shvaćanje svemira, objavljeno je u petak.

Rezultati novog pokusa, koji dovode u sumnju Einsteinovu znanstvenu dogmu prema kojoj se ništa ne može kretati brže od svjetlosti - središnju tezu specijalne teorije relativnosti iz 1905., potvrđuju ranije nalaze da su subatomske čestice nazvane neutrini brže od svjetlosti.

Pokus u laboratoriju Gran Sasso, prema kojemu je ispaljen snop neutrina iz laboratorija CERN u Švicarskoj udaljenog 720 kilometara, proveden je kako bi se provjerilo otkriće iz rujna ove godine koje je znanstvena zajednica dočekala sumnjičavo.

Stručnjaci iz Talijanskog instituta za nuklearnu fiziku (INFN) objavili su u petak da je cilj novih testova isključiti iz ranije provedenih mjerenja bilo koji mogući sustavni učinak.

"Pozitivni ishod testa čini nas sigurnijima u rezultat, iako se konačni sud može donijeti samo analognim mjerenjima negdje drugdje u svijetu", rekao je predsjednik INFN-a Fernando Ferroni.

Međunarodni tim znanstvenika šokirao je svijet izvornim otkrićem u rujnu kada je snop od 15.000 neutrina u razdoblju od tri godine ispaljivan iz CERN-a do Gran Sassa, podzemnog laboratorija u blizini Rima.

Mjerenja su tada pokazala da je snop neutrina iz Ženeve do Gran Sassa stigao 60 nanosekunda brže od svjetlosti kojoj bi za tu udaljenost trebalo oko 2,4 tisućinke sekunde.

Bude li potvrđeno, to bi otkriće pokazalo da je Einstein, otac moderne fizike, bio u krivu kada je u specijalnoj teoriji relativnosti zaključio da je brzina svjetlosti "svemirska konstanta" i da ništa ne može putovati brže od nje.

U tom bi se slučaju trebale preispitati sve teorije o funkcioniranju svemira, a teoretski bi čak bilo moguće poslati informaciju u prošlost.

Postojanje neutrina, elementarne čestice izuzetno male mase koja nastaje radioaktivnim raspadom ili nuklearnim reakcijama poput onih u Suncu, prvi put je potvrđeno 1934. godine, ali ta čestica i dalje zbunjuje znanstvenike. Neutrino može proći potpuno neprimjećeno i nedetektirano kroz većinu materije, pa tako kroz ljudsko tijelo svakodnevno prođu milijuni tih čestica, navode znanstvenici.

Da bi stigli do Gran Sassa, podzemnog laboratorija 120 km južno od Rima, neutrini ispaljeni iz CERN-a morali su prijeći 730 km kroz vodu, zrak i stijenje.

Laboratorij u Gran Sassu najveći je podzemni laboratorij za istraživanje subatomskih čestica na svijetu. U njemu radi oko 750 znanstvenika iz 22 zemlje, provodeći eksperimente u tri velike dvorane zaštićene od kozmičkih zraka 1400 metara ispod površine.

Orwel se približava galopirajućom brzinom,a smijali smo se 1984 godine i nismo vjerovali tim predviđanjima.A gle samo u ZG za početak se budu metnuli 220 kamera
Ne bi vam htel kvariti zabavu, al kaj je loše u kamerama u javnom prostoru? Ajd, sjebali su sanadera u restoranu, ne? :) al kaj nama običnim ljudima to more štetiti? Nit imam ljubavnica, nit imam novaca, nit se bavim lopovlukom, nit divljam u prometu. LOL Nek me slikaju ak hoće.

Dok sam bil pre dve godine u Londonu, žena i ja, tam su nam odma rekli da bu nas kamera u jednom danu snimila najmanje pet puta. Ulični kriminal je pal drastično. Rekli su nam i postotak, al nemrem se setiti više. Prek 70 posto. Tu negde.

Jedino kaj je po meni u ZG problem to kaj budu to elite na svoju ruku napravile. Bez javne rasprave.

Ne, al ko vam je kriv. Sami ste si birali Bandića. Nisam vam ga ja izabral. :)

deda

New member
Mislim da ne žikiš poantu sa kamerama.Kriminalce možeš pratit gdje i kolko hoćeš,jer murja za svakog zna kada,kaj i gdje i kolko ordinira,samo kaj se ne petlja dok ima inetrese.Praćenje kamerama će tek svoju svrhu pokazati za neku skoru budućnost i nije cilj otkrivanje prekršaja i tome slićno,nego imati potpunu kontrolu nad stanovništvom,samo zato da ti to kretanje može naplatit,dakle nema nikud,nebuš se ni šetati mogel dok ne platiš prošli raćun ,vjerojatno će biti ukalkuriran u komunalije.A kaj se tiće ljubavnica,imal buš brojčanik u čipu koji ti budu uvaljali nekim cjepljenjem da nebuš ni znal,pa kolko si put pal u nesvjest tolko bu:" calenzi bite",pa makar se sam sa sobom igral.

Marko

Well-known member
Kriminalce možeš pratit gdje i kolko hoćeš,jer murja za svakog zna kada,kaj i gdje i kolko ordinira
To je istina da sve znaju! Ima tamo mudrih ljudi, inspektora, taktičara, sve naj...
Klasično zastrašivanje je kaj se koristi da bi ljudi pristali na te kamere - prijetnja lopovima, ubojice i te stvari kao sigurniji budete ak vam kamere denemo.

Dalibor

Dado Tornado
kako je stvorena sida

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=CDxZ7PX8YGI&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=CDxZ7PX8YGI&feature=related[/ame]

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Mi bi trebali poput Norveške i Švicarske uskladiti zakonodavstvo, zatim pravosudnu i upravnu praksu s EU standardima. Ne zbog njih, nego zbog nas samih, ali istodobno ostati izvan te neokapitalističke tvorevine.

Opet s druge strane i ovo malo reformi što je provedeno naša politička oligarhija nikad ne bi napravila da nije "diktata" EU. Tako da EU nije savršena i vjerojatno ćemo puno popušiti, ali sasvim sigurno bitno manje nego da ostanemo izvan EU. To je neki moj osobni stav u kojemu jesam za EU, ali ne onu koju vodi 100 kapitalista, nego onu koju zaista vode političari birani od naroda.

Kad samo već kod izbora političara, pogledajte Josea Manuela Barossu. Taj se čovjek uhljebio tamo do penzije. To su neke stvari koje treba mijenjati, npr.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh