Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Ne bih se slozio s tobom, ali isto tako, necu te ni uvjeravati u suprotno jer nemam vremena
Mislim da je u pravu, jer

"When the bill moves to the Senate, it could be voted up or down, and then move to the President’s desk for signing. But in this case, that is highly unlikely. First of all it is an election year, and the citizens whose privacy is being threatened are paying more attention than usual to Washington’s goings-on. Second, the White House, surprisingly, has come down against CISPA for many of these same reasons, and the President has promised to veto the bill if it arrives on his desk in its present form. Third, 34 Senators are up for reelection this year, many of them Democrats whose races are in serious doubt. So, passing CISPA in its present form would be, according to Alex Wilhelm in his blog, www.thenextweb.com, “a fool’s errand.”

Ciki vts

New member
Obama donio odluku da se naoružaju talijanske bespilotne letjelice - predstavio plan američkom Kongresu

Mislim da je u pravu, jer

"When the bill moves to the Senate, it could be voted up or down, and then move to the President’s desk for signing. But in this case, that is highly unlikely. First of all it is an election year, and the citizens whose privacy is being threatened are paying more attention than usual to Washington’s goings-on. Second, the White House, surprisingly, has come down against CISPA for many of these same reasons, and the President has promised to veto the bill if it arrives on his desk in its present form. Third, 34 Senators are up for reelection this year, many of them Democrats whose races are in serious doubt. So, passing CISPA in its present form would be, according to Alex Wilhelm in his blog, www.thenextweb.com, “a fool’s errand.”

http://www.vecernji.hr/vijesti/predstavnicki-dom-americkog-kongresa-izglasao-cispa-u-clanak-403338

Unatoč prijetnji predsjednika Baracka Obame kako će uložiti veto, zastupnici Predstavničkog doma američkog Kongresa izglasali su CISPA-u, odnosno zakon o "cyber-sigurnosti" koji bi sigurnosnim agencijama omogućio lakši pristup privatnim informacijama korisnika interneta ako se vladi učine sumnjivima.

CISPA sigurnosnim agencijama također olakšava razmjenu informacija s privatnim internetskim tvrtkama, javlja BBC, a skeptici tvrde kako je više usmjeren prema osobama koje razmjenjuju podatke nego samim hakerima. Perma mišljenju stručnjaka postoji problem i s transparentnošću zakona.

Iz ureda predsjednika Obame komentirali su kako zakon ukida "važne odredbe Zakona o elektroničkom nadzoru bez osvrtanja na odgovarajuće zakone o privatnosti, povjerljivosti i zaštiti građanskih sloboda".

Zastupnici Predstavničkog doma CISPA-u su izglasali sa 248 glasova za i 168 glasova protiv.

Jedan od promicatelja zakona, Mike Rodgers, tvrdi kako će CISPA učiniti SAD "malo sigurnijom zemljom te će zaštititi gospodarstvo od cyber predatora".

Nasljednik SOPA-e za razliku od svog prethodnika uspio je zadobiti podršku čelnika informatičke industrije dok su vlasnici internetskih tvrtki stali uz bok protivnicima zakona i oštro ga kritizirali.

Prijedlog zakona, između 800-tinjak kompanija koje su pozitivno ocijenile CISPA-u, navodno će poduprijeti Facebook, AT&T, Intel, Verizon i Microsoft, a Joel Kaplan, potpredsjednik Facebooka za američku javnu politiku na svom je blogu još prošlog tjedna komentirao kako CISPA "neće Facebooku nametnuti nove obveze dijeljenja podataka".

To je CP iz vecernjeg, a nemam vremena traziti i stavljati vam tu sto detaljno ta CISPA znaci, mozete potraziti na googlu.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Wrong wrong and wrong!
Zapravo i nije. Ovo što je Horvat stavio je vrlo vrlo blizu istini, i ako podrobnije pratiš vanjskopolitičke trendove, posebno u USA primjetit ćeš jedan jasan slijed. :)

Ove linkove na večernji, isto bi bilo i za jutarnji i 24sata, neću ni komentirati. To su novine relevantne samo ako nekoj fufi proviri bradavica ili sisa ispadne na pozornici. :) Ovo sve je gore običan copypaste iz nekog od britanskih tabloida.

Ono što me životno brine za razliku od CISPE je ovo:

BDP pao 1,3 posto: Hrvatska je opet u recesiji; Èačić: Bit će i gore!

Ciki vts

New member
Vidim da ni ne shvacas sto je CISPA i kako funkcionira. No nevazno, kao sto sam ti i rekao, nemam te vremena ni volje uvjeravati u suprotno.

Ako imas nekoga tko radi u npr. Tcomu na visoj poziciji (koji je jedan od onih 800+ firmi koji podrzavaju CISPU) pitaj sto se i koliko dugo dogada tamo iza ociju javnosti vezano za npr. torent servere.
Ali naravno, prije svega, moras shvatiti sto je CISPA zapravo, na kojem nivou i sto radi radi i tko ce upravljati svim informacijama koje skupe, i naravno koliko ona uopce slicnosti djeli sam SOPO-m i PIPA-om.
Vrijeme je za policijsku drzavu i CISPA ce im u tome puno pomoci.

Ove linkove na večernji, isto bi bilo i za jutarnji i 24sata, neću ni komentirati.

A ovo za vecernji i jutarnji sam i mislio da ces u tom stilu komentirati (nema tog citata i tebi vjerodostojne stranice da shvatis nesto, ali novilist sa kojeg si ti stavio link je vjerodostojan? lol), da sam napisao da je Obama to napisao rekao bi da je to bezveze i da zapravo skrece pozornost s vaznijih stvari ili sl. Ali nevazno, vrijeme ce pokazati.

posebno u USA primjetit ćeš jedan jasan slijed.
O tome ti pricam, ne vidis slijed, jer sve ide suprotno onome sto ti mislis.

Ciki vts

New member
Ne, o tome se i radi!
Ali sad ce netko znati sto se tocno nalazi u tvojoj CD kolekciji, kolekciji slika, videa i svega ostalog ;)

Ali poanta upravo jeste u tome da na planeti ima previše ljudi,ljudska populacija je naprosto eksplodirala u ramnožavanju,a kaj će tek biti,tko živ tko mrtav.Vladajući i lovatori jednostavno moraju skupit glave i lovu i financirat masovno smanjeneje stanovništva,jer inaće ni oni neće preživjet.
[ame]http://youtu.be/mFqwS5tVdSU[/ame]

[ame]http://youtu.be/9RilzKKuSkI[/ame]

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
kao sto sam ti i rekao, nemam te vremena ni volje uvjeravati u suprotno.
Zašto bi me uopće uvjeravao? :)

Ako imas nekoga tko radi u npr. Tcomu na visoj poziciji (koji je jedan od onih 800+ firmi koji podrzavaju CISPU) pitaj sto se i koliko dugo dogada tamo iza ociju javnosti vezano za npr. torent servere.
Hajde, kaži ljudima. Ako imaš vremena, naravno. :D

Ne, o tome se i radi!
Ali sad ce netko znati sto se tocno nalazi u tvojoj CD kolekciji, kolekciji slika, videa i svega ostalog ;)

http://youtu.be/mFqwS5tVdSU

http://youtu.be/9RilzKKuSkI
OMG

CLAIM: "500,000 plastic air-tight coffins in the middle of Atlanta Georgia. Apparently the Government is expecting a Half Million people to die relatively soon, and the Atlanta Airport is a major airline traffic hub, probably the biggest in the country, which means Georgia is a prime base to conduct military operations and coordination. It is also the home of the CDC, the Center for Disease Control. I don't want to alarm anyone, but usually you don't buy 500,000 plastic coffins 'just in case something happens,' you buy them because you know something is going to happen. These air tight seal containers would be perfect to bury victims of plague or biological warfare in, wouldn't they?"

FACT: The black polypropylene products purported to be coffins are grave liners, or burial vaults, manufactured by Convington, Ga.-based Vantage Products. (In this case, they are examples of the company's Standard Air Seal model.) The use of a burial vault, which prevents the collapse of cemetery ground and protects the casket, is a common requirement when a body is interred.

The filmed lot in Madison, Ga., is a Vantage storage facility. Of the 900,000 or so in-ground burials in the U.S. each year, a small percentage of those people prearranged their own caskets and vaults--which Vanguard holds at the storage facility until the appropriate time. According to company Vice President of Operations Michael Lacey, there are approximately 50,000 vaults in storage in Madison. "It's nowhere near the quantity they talk about on the Internet," he told the local Morgan County Citizen newspaper. Furthermore, Lacey has said the company maintains detailed records of product ownership and is audited annually, to insure all vaults are accounted for.

novilist sa kojeg si ti stavio link je vjerodostojan?
NL nije tabloid.

Ciki vts

New member
Opet, gledaj da nije vazno sto pise nego tko pise.

NPR. Ja kazem da su ovi plasticni grobovi (nemam pojma za sto su niti me zanima, samo vrtim pricu :D ) nista drugo nego spremnik za govna u kanalizaciji u Splitu. I to je zapravo istina. Ovaj izmisljeni direktor tog poduzeca nije u pravu, ja sam u pravu :D

Dakle, mogao je napisati bilo tko za sto je to i ti iskopiras tu i to je odmah istina. Sure, why not? :)

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Dakle, mogao je napisati bilo tko za sto je to i ti iskopiras tu i to je odmah istina. Sure, why not?
Analogija stoji i s tvoje strane. Ali, zajebi to. :) Interesira me ovo što znaš oko Tcoma i torrenata.

Ciki vts

New member
Sve korisnike koji od nekog datuma skidaju sa torrenta stavljaju u bazu i ukoliko to policija zatrazi oni im moraju dati te informacije. CISPA ;)

Znaci samo rapidshare ;)

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Sve korisnike koji od nekog datuma skidaju sa torrenta stavljaju u bazu i ukoliko to policija zatrazi oni im moraju dati te informacije.
Super. :) Baš me zanima, uz pretpostavku da je ovo točno, koliko korisnika NIJE u toj "bazi". :) 10-15? 100? :)

Znaci samo rapidshare
O, pa za njih bi prve stavili triggere u log. ;)

Dalibor

Dado Tornado
Baš me zanima, uz pretpostavku da je ovo točno, koliko korisnika NIJE u toj "bazi". :) 10-15? 100? :)
to bi bio najtočniji popis stanovništva mlađeg od 65 godina ROFL

ali skupljanje takvih korisnika bilo bi besmisleno trošenje resursa, tak da je 100% istina ROFL

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
ali skupljanje takvih korisnika bilo bi besmisleno trošenje resursa, tak da je 100% istina
;)

6 mj. se čuva IP adresa + korisnik, ali ne zapis prometa po portovima. Sve ostalo bez sudskog rješenja (na zahtjev DORH-a, MUP-a, USKOK-a) bi predstavljalo povredu najmanje tri zakona.

Ciki vts

New member
Vidim jos uvijek se ne zna sto je CISPA i koje zakone ona moze staviti van funkcije tj. koje ovlasti ima.

ali skupljanje takvih korisnika bilo bi besmisleno trošenje resursa, tak da je 100% istina ROFL
To je potpuno nevazno i opravdano koliko god da se trosili resursi, ono sto se time dobiva je puno korisnije i funkcionira kako je zamisljeno.

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Vidim jos uvijek se ne zna sto je CISPA i koje zakone ona moze staviti van funkcije tj. koje ovlasti ima.
?

Izvan funkcije? Misliš "izvan snage", misliš na ništetnost zakona? Takvu pravnu snagu i djelovanje nema niti može imati ijedan zakon u odnosu na drugi. Samo odluke Ustavnog suda.

Što se tiče zakona kojeg spominješ, on je neposredno vezan uz teritorij SAD-a. Sve izvan granica SAD-a ujedno je izvan neposredne jurisdikcije američkih sudova.

Ciki vts

New member
Americki sudovi nemaju nikakvu vezu sa sa CISPOA-om.
Again, prvo shvatiti sto je CISPA i kako funkcionira pa mozemo dalje nastaviti raspravu ;)

Takvu pravnu snagu i djelovanje nema niti može imati ijedan zakon u odnosu na drugi
Znaci bas si u pravu.

provides companies and the government "free rein to bypass existing laws in order to monitor communications, filter content, or potentially even shut down access to online services for 'cybersecurity purposes.'
What CISPA will do is remove all the legal barriers that currently stop internet service providers, government agencies, and others from arbitrarily spying on internet users. In the name of "cybersecurity," a term that is undefined in the bill, CISPA will essentially allow internet users to be surveilled by the government without probable cause or a search warrant, which is a clear violation of users' constitutional civil liberties.

Jos jednom, naucite sto je CISPA pa idemo pricat ;)

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Americki sudovi nemaju nikakvu vezu sa sa CISPOA-om.
Again, prvo shvatiti sto je CISPA i kako funkcionira pa mozemo dalje nastaviti raspravu
Vidim da si iz Zagreba, vjerojatno si član i Knjižnica grada Zagreba. Posudi knjigu iz Međunarodnog prava. Pročitaj, pa ćemo dalje o CISPI. :)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh