instalacija motora u kabini

duba

New member
molim za pomoc,
prestao mi je raditi motor u kabini.radi se o xantiji 1997 godiste. Kad sam rastavio motor i ispitao tranzistore vidim da su otisli.zamjenio tranzistore ali nista.ne dobijam struju na debeli crveni kabl.interesuje me gdje ide taj kabl jer se ne vidi.
 

chuck

Member
ne znam da li se radi o istom modelu, moja je 1.8i 74kw sa klimom i kada sam mijenjao unutarnji kiler skidao sam kompletnu armaturu. kablove od struje koje sam odvojio od kučišta ventilatora nastavljali su se prema kontakt bravi i prostoru motora, gdje su se razdvajali prema kompu (desna mulda) i prema akumulatoru. Iskreno nisam ispitivao dovod struje, ali probaj vidjeti sa "pravim" majstorom ili sam ispitaj sa multimetrom. Teško je dati na neviđeno kakav savjet. nadam se da ćeš to uspjeti riješiti. pozz
 

duba

New member
Danas sam nasao gdje ide bijeli kabl. Zeleni konektor na osiguracima. Kad otpojim kutiju osiguraca i ispitam instrumentom sve normalno,a cim ga ponovo spojim izgubi plus koji vodi na motor ventilatora. Pretpostavljam da nesto sa kutijom osiguraca ne stima.
 

gorantz

New member
Nakon sto smo rastavili dva auta i pet dana sexa trazeci plus i provjeravanjem kutije osiguraca ,regulacije klime ,trazenja gdje koji kabal vodi ustanovili smo da je problem u Boš bravi!!! problem rijesen :)
 
Na vrh