s Fordinjom do sad napravljeno nekih 1.500 km - sve je ok, gradska potrošnja oko 6,9 litara
Škodilaka slabije vozim - s autom sam u 4 mj napravio nekih 3.900 km, sigurno mu to paše za adblue, samo ga čekam....jednom tjedno napravim nekih 50-70 km otvorene ceste ako negdje odem i to je to.....umjerenim tempom otvorenom cestom potrošnja je po board computeru i ispod 5 litara (laže)
resetirao joj se bio sat i prosječna potrošnja - zna se to desi9ti na škodama, moguće je do akumulatora (napona)....akumulator ima ravno 2 godine,. mislim da je u nju ugrađen original akumulator 2024. (bar tako djeluje)
Hm....po gradu mi je ugodnije voziti Forda, okretniji, viši položaj sjedenja, mekše sjedalo, ali malo težak na volanu (jbg postao sam fina guzica).
Na otvorenoj cesti je Škoda bolja, položaj sjedenja je ispruženijih nogu, jedino tvrdoća sjedala ubija....toliko loše da me neugodno ponekad iznenadi
Ford je obli i nema krovne nosače - lakše ga je oprati, osušiti i namazati
Npr., osim toga, Škodin grill naprijed je puno teže isprati od auto šampona + njezina dužina je nepraktičnija kod pranja na samoposlužnim autopraonicama zbog skučenog prostora
Opet, tradicionalno zaobljena karoserija kod forda tj. vrata prema pragovima generiraju više izbačene gume izvan karoserije što znači da se Ford
u vožnji više prlja po bokovima
Kvalwiteta laka je definitivno na strani Forda
Iako oba s halogenim svjetlima - Ford bolje osvjetljava, ova Škodina svjetla su pretpotopna
Nedostatak prednjih parking senzora kod Forda i nije neka mana - pregledan je zbog visokog položaja sjedenja
Vanjske kvake su solidnije i krupnije na Fordu
Upravljač (obruč) je na Fordu malo pretanak, i iako mu koža nije istrošena (na Škodi je), neugodniji je materijal na dodir (tvrđi skaj očito)
Oduševljava što oba auta nemaju nikakve asistencije u vožnji
Samo start-stop i to je to, ostalo je sve old school, ručne kočnice su baš ručne, pokreću se ključem
Daljinski ključ (kučište) puno kvalitetnije kod Forda
Vw/škoda forsiraju neku mekanu plastiku tipki koja se brzo istroši/napuhne/ošteti
Na Fordu je kao na golf 6 - čvrste plastične tipke koje ne pokazuju zub vremena
Na Suncu se oba auta dosta griju (tamno sive su boje), ali zbog veličine i zakošenosti vjetrobrana i količine plastike prednje armature u unutrašnjosti - Ford je prvak po tom pitanju, moguće je i do onoga što sam pisao - neobično postavljenih ventilacijskih otvora koji su okrenuti prema gore
Središnji naslon za ruku naprijed kod Forda je od neke gumirane plastike - odlično, manje se prlja nego škodin koji je presvučen tkaninom
Boja sjedala i dobrog dijela unutrašnjosti kod Forda je neka sivkasta - isto pogodno za prljanje/neprljanje