ajde de, budite mi korisni.....šalim se
jučer gledam konfigurator nove Scale/Kamiqa - oni nisu normalni, to više nije isplativ auto, neke doplate su preskupe
logičnije je kupiti octaviju (ne volim ju, ne paše mi, niska, sve na infotainmentu)
i razmišljam si ovako:
- prodam Scalu za 18 i sam sebe time zajebem jer mi je auto veličinom ok i za potrebe dovoljan (ja ne znam da li sam 150 km napravio od servisa)
- i imam opciju kupiti Karoq Sportline 130 (neki jubilarni model s dobrom cijenom i lijepom opremom) što bi bilo oko 33 teur
ili Toyotu Berlingo za isto tako novaca i isto dobro opremljenu, s time da bi Karoqa konfigurirao i naručio jer oću tu kuku na autu
e sad - faking karoq se inaće ok vozi, zastarjele koncepcije, sve ima na dugmiće što volim, infotainment i klima odvojeni, gepek solidan
ali realno u prostornim odnosima i gepeku on (bez kuke) ne nudi ništa posebno više od Scalinja...veličina im je tu negdje samo Scala ima loš ovjes u odnosu na Karoq
a znamo da mi je Toyota Berlingo tj. takva koncepcija auta tiha patnja no strah me 1.5 hdi + servisa, jer za Šjidu i jedino za Škodu imam jako dobar ovlašteni servis
ja sam najsretniji s autom poput Berlinga jer pruža masu mogućnosti a ima veliki ground clearance (imam jako nezgodan ulazak u parking, nije za niske aute)
na Toyoti bi mi trebala kuka, ali....to neće biti izvedivo (pouzdano znam), a na Karoqu ako se dolati 1 tisoč ojro dobije se ona origigi zakretna
iskreno vidim neki focus karavan za 7 t eur, vidim neki peugeot 50 sw za 8.5 teur i oni nemaju neku veliku kilometražu (ispod ili iznad 100 tkm) i mislim si - ja prelazim s takvim autom max 10 tkm
aki me strah polovnjaka, da mi netko nešto ne uvalja
+ imam osječaj da je Toyotu Berlingo lako preprodati, lakše od Karoqa/Scale i ostalih lagano neatraktivnih modela
jer njemu naginju obitelji, obrtnici
a kako sam ja mušičav...možda je bolje imati auto koji je lakše prodati dalje
Lierty epopeja/saga/prdac u prazno se nastavlja....ali zapamtite da mi je stalo do vas i da zato pokušavam na mala vrata uči u zajednicu natrag s toyota berlingom gdje je toyota samo značka....