Gornji otvor za crijevo na hladnjaku

misa

Active member
Danas mi je otpalo parce plastike sa gornjeg dela hladnjaka na koje se kaci crevo.A prosle nedelje sam sipao NOVI antifriz i zamenio termostat!:twisted::mad:

Bilo kako bilo....cim se upalila lampica "STOP" i lampica za nizak nivo tecnosti u hladnjaku,temperatura taman krenula preko 90...ugasio sam auto i otvorio haubu da vidim o cemu se radi.

Cim sam otvorio haubu video sam da je crevo odvojeno od hladnjaka....ja mislio...ok puklo crevo.Ali ne....pukla je plastika sa hladnjaka na koje se kaci crevo. :mad: Nasao sam je u crevu gde je uredno stegnuto selnom.

Posto je ostalo dovoljno mesta da se crevo ponovo navuce i taman dovoljno da se ponovo stegne selnom...stegao sam ga i kupio 2lantifriza i 2l vode,ispustio vazduh,sacekao da se popale ventilatori...i ponovo sam u voznom stanju.Evo slike:.Crevo je dobro stegnuto i ove zip-trakice uopste nisu potrebne ali sam ih stavio za svaki slucaj da drze crevo uz hladnjak ako se ovako nesto opet ponovi.Iskreno...plasim se da ne otpadne i ovo malo parce sto je ostalo.

Ono sto je ostalo na hladnjaku je odmah tu gde je crvena linija(sa spoljne strane selne) na slici....taman koliko da se navuce crevo i da ima na sta da se stegne selna.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Marko

New member
Re: gornji otvor za crevo na hladnjaku

Par dana prati kak se stvar odvija...

Ovoga, kad smo već na liniji - daj stavi poneku sliku od Volva 850, jel može?
Vidim da u opisu piše 2.5 20v ali nema slova T...
 

misa

Active member
Mislis T5...nema te oznake zato sto nije turbo. ;)

Trenutno sam na tel...okacicu slike cim budem bio uz racunar.Pozdrav!
 

Dujo

New member
Imao sam slican slucaj na Pugu vezano za hladnjak,kada krene se tako "komadat" znaci da je plastika izgorila i sam se od pregrijavanja/starosti/dotrajalosti raspada..Stegao sam kao i ti na preostali dio grlica hladnjaka i nije mi se sasuo taj dio vec pukla je plastika dalje od grla i selne za stezanje te pustao/prskao po motornom prostoru pa sam promijenio novi..Ima Kineskih.pa sam kupio za 500kn.ima garanciju 3g.evo vec 5 mjeseci drzi a nadam se da ce i bar te 3 godine garancije,ako ne j'opet novi kinez na racun kuce... :D :D
Tko zna i meni je drzao tako isto par mjeseci pa onda pustao na tom mjestu,ali polako se pocni informirat za novi..
 

misa

Active member
Re: gornji otvor za crevo na hladnjaku

Ovoga, kad smo već na liniji - daj stavi poneku sliku od Volva 850, jel može?
Slike su poslate na PM.

Pozdrav!

Imao sam slican slucaj na Pugu vezano za hladnjak...Stegao sam kao i ti na preostali dio grlica hladnjaka i nije mi se sasuo taj dio...polako se pocni informirat za novi..
Nadam se da ovo malo parce sto je ostalo nece otpasti kao ono prethodno.:hm:
 

Krky

Lakerski profesionalac
I ja imo isti slučaj, ali na malom kileru za grijanje, ja sam to riješil tako da sam sve dobro očistil i gurnul u nutra cijev koja mi je original pasala, neznam od čega, našel ju u garaži ispod panka:D namazal sa diht masom i drži dan danas, tebi bi pasala cijev nešto slićno od usisivača, makni crijevo, sve dobro osuši, očisti cijev namaži sa diht masom, nešto slično silikonu koji drži na oko 95 i gurneš cijev u nutra, moraš negdi nabaviti cijev koja naknap ide, višak odrežeš, i stavi dvije šelne, jedna do druge, auto ostavit kroz noć da se dobro osuši, tek onda paljba..
 
Na vrh