Folije, PlastiDip i sve vezano uz njih

Cutac

Prèkaroš
Kad ste se već raspričali, da vas pitam nešto :D

Kako mat plastiku pretvoriti u metalik bez da je to trajno?
Na stražnjem braniku bih onu crnu plastiku na dnu učinio da bude metalik, ali ne sa stalno, u slučaju da mi se ne svidi.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ha? Šta? :D Za plastidip sprejeve imaš metallic smjesu koja se ubaci na dip, nemože samostalno na auto.
A prozirna metallic folija ne postoji.

Mislim da biš najbliže došao kad biš uzeo u DM/Bipa/žensketrgovine šljokice i pobacao na crnu plastiku. Pa ako ne valja, ispast će i samo nakon nekog vremena.

Dali biš ti možda da bude samo sjajna (ne nužno metallic), umjesto matirane plastike kako je sad?

Cutac

Prèkaroš
Ma da, ne nužno metalik, može i obični sjaj.

Htio bih da ovo crno na dnu(glatka crna plastika) bude sjajno crne boje, kao karoserija, ne samo da se sjaji nego da bude i crno.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Folije i sve vezano uz njih

@Cutac... Evo, ovo bi ti bilo dovoljno za pokrit crni dio branika. Dobra je folija, nije preskupa, stiže kroz par dana.
No ako nisi siguran da ćeš to uspit iz prve, možda je pametnije uzet više materijala, tu ti je4*1,52m manje od 50€ s dostavom. Imaš za 15 puta presvuć branik, prije il kasnije ćeš to posložit kako treba.
A ako ti ostane dosta materijala (a hoće)... možda možeš još koji detalj obući, možda krov :cool:

Cutac

Prèkaroš
Khm, khm :eek:
Za 50€ ostatak ću pojest :D

Uh, bio bih sretan da retrovizore i okvir maglenki bacim u sjajno crnu :wub:

50€+rizik da ne napravim da valja hmm.
Budem kontaktirao jednu radionu kod mene, možda bi bilo jeftinije.

A jel bi folija počupala lak sa plastike kad bi se skidala?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ne, ništa neće počupat, jedino ako podloga nije od prije shebana. Ako je sve u redu s lakom, ništa se neće primjetit. Sa fenom još zagriješ foliju (ljepilo) prije skidanja i ide bez problema.

mariola

Active member
Ja sam neki dan sam stavio foliju na haubu.
Doduse..trajalo je 4 sata ali nema nigdi nit crtice. Mirna ruka, fen i brdo zivaca i ide to pogotovo kad ju malo "osjetis" kako dise kad se zagrije 😊
Sve u svemu sam zadovoljan. Bio je u planu i branik al on ce pricekat.
Btw, cijena 40€ 5m X 1,53 crna sjajna.

Cutac

Prèkaroš
Majstor kaže 250 kunića za to malo plastike. :thinking:
Duplo jeftinije od one koje ima viška za druge stvari, a duplo skuplje od one koja je na knap. :thinking:

Èini se da ću prepustiti njima da rade, a možda ostane da mi još nešto zalijepe. :grin:

Clutch

New member
Jel moze netko preporuciti gdje bih mogao naci foliju chrome/silver/mirror 10x20 cm?

Trebalo bi zalijepiti preko poklopca od maglenki, da izgleda kao a su gore... :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Chrom folije su zahebane jer jeftine ne valjaju ništa, a prave su skupe ko vrag. Nebi me čudilo da nema toga u HR.
Ja ti preporučam srebrni sprej kao puno jednostavnije riješenje.

Ili za 100kn uzmi par maglenki sa otpada, da je promjer otprilike isti.... za čas se montira a efekt je puno bolji.

Na vrh