Flisuje ulje na 2.7 hdi

ExOduS442xb

Racing
Pozdrav, danas smo bili na tehnickom i nismo prošli jer ima ulja na katalizatoru (bas i nema ali ajde), našli smo mjesto gdje curi, ali je na 2.7 sve nedostupno. Staviti ću par slika, ako možete samnom dešifrirati o čemu se radi, tj. to je cijev od turbine, i u njega se to malo spaja i na tom spoju flisuje. Koja je svrha tog malog crijeva?

Našao sam na ebay, mozda lakše povezemo.





 

Milosh

Test
PCV = Positive Crankcase Ventilation

To je ono što narod zove iberlauf, tj. ventilacija dekla. Kroz to malo crijevo masne pare iz bloka idu u usis, zato tu curi ulje. Pogledaj da li je crijevo ispravno, da nije probušeno, kao i je li ispravno fiksirano za ostale elemente.
 

ExOduS442xb

Racing
Thnx na savjetima, bit će to malo za*ebano za skinuti ali barem imamo vremena, samo neka prođe snijeg. Koliko vidim nije iz komada i dojma sam da je šelna popustila, druga opcija je da puklo i tada je zamjena vj jedina opcija. Da stvar bude gora čini mi se da se ista stvar događa i sprijeda što je super jer su motor i turbine suhe, a ovo realno nije ni problem, jer poslije zamjene neće ništa puštati, btw kada se vozi lagano i auto šalta brzine do 2000 rpm nema ni kapi sve suho tako da to samo potvrđuje da je to 'iberlauf', turbine počinju vući tek na 1900 i kada ga se stišće tada malo izađe ali ako se vozi lagano nema ničeg, sve bude suho. Auto ne dimi, sve ok, na satu 199 tkm. Slijedi rastavljanje.
 
Na vrh