Felge za Xsaru

deda

New member
Paše po papiru,ali mi smo ih probali metat i nisu pasale,sad sam već zaboravio zbog čega,ali sa xsarinim felgama su na Picassu strugale gume po blatobranu.Govorimo o 15" ili Xsara II

deda

New member
Nisu gume bile krive,njih smo dali premontirati,auto je bio nov u salonu,tak da smo dvaput montirali gume zabadav i niš na kraju.

Neven

New member
hahahahah:D 65.1 je na c3
to su OZ felge, tek sam ih kupil, i gume na njih nove navlekel,
3.500kn me sve skupa zišlo, stim da sam po gume išel u SL
tu je ta guma tih dimenzija blizu 600kn
uu dosta para a? a jesu to one iz njuške? kaj ih 3800 držiš?
lepo zgledaju u svakom slučaju :)

deda

New member
Kakva ti je to jedinica"jot"?Širina felge ima mjeru u colima.
ET nema veze sa širinom felge,to je mjera kolko je dosjed felge udaljen od njezine središnje osi,prema unutra ili prema van..Očito da je ET na obićnoj xsari manji nego na Picasu,zato je strugala guma po blatobranu.

deda

New member
Koji most,ak je on u banani onda struže po muldama,a ovo je bio novi auto,sa nekoliko km pređenih,kolko mu je trebalo da se popne na kamione nekoliko puta i spusti u salon i odveze do tehničkog.

Krky

Lakerski profesionalac
Kakva ti je to jedinica"jot"?Širina felge ima mjeru u colima.
ET nema veze sa širinom felge,to je mjera kolko je dosjed felge udaljen od njezine središnje osi,prema unutra ili prema van..Očito da je ET na obićnoj xsari manji nego na Picasu,zato je strugala guma po blatobranu.
kolko znam col je veličina felge a jot širina
imal sam iskustva da felga 18et 7J izađe isto van koliko i ona od 14et a 6J
falga 7J je šira cirka 8mm od felge 6J, sa svake strane po cirka 4mm

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
J je oznaka za oblik ruba felge ( udomaćilo se da se to zove JOT :D ) i mjeri se u inčima/colima ( 1 inč=2.54 cm ). Osim J postoje još JJ, K, JK, P, B i D oblici ruba felge..

Npr. imate ovakvu oznaku na felgi:

6J x 15 H2 -18

6J - oznaka širine felge u inčima/colima (6) i oblika ruba felge (J)
15 - promjer felge u inčima/colima
H2 - oblik unutarnjeg profila na koji naliježe guma, postoje još H, FH, CH, EH i EH2
18 - oznaka za offset iliti ET u mm

Ako koga zanima detaljnije:

http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html#rimcontours

:angel:

pandakonda1992

New member
Trebao bih malu pomoc. Namjeravam kupiti alu felge 15" za xsaru 2, 2000.g. pa jel mi mozete rec da li bi na nesto trebao posebno obratiti pozornost? Mislim da bi trebale bit 4x108...zahvalan sam ako netko ima kakav savjet ;)

pandakonda1992

New member
Re: Dimenzije felgi za Xsaru

Decki dajte mi recite dali ET mora bit tocno 18 ili moze varirat? Negdje sam procitao da na xsaru mogu ici felge s ET-om 15-25 ali nisam siguran.

Rale11

New member
Felge Xsara

Pozdrav,

Kupio sam Xsaru 1.4 (benzinac) 2000 g. te s njom dobio neke "aluminijske felge". Pošto se gotovo ništa ne razumijem u aute otišao sam kod mehaničara da mi pregleda auto. On je rekao da treba promjeniti flege jer da su dosta teške (loša kvaliteta) i iskrivljene i da ne valja dimenzija jer da su "distancerima" (geometrija vozila je narušena). Posto ce sada zima a meni su gume jako lose odlučio sam se kupit i gume i felge.

E pa prvi mi je korak kupit felge. Dali mi možete preporučit gdje kupit felge za gume 195/55 R15 koliko sam čitao to su standardna veličina za Xsaru a i ta piše u knjižici.

Mislio sam naručit sa njuškala ali tako se loše razumijem da ne znam što treba pazit niti na što treba obratit pažnju. Koliko se razumijem trebaju mi čelične felge sljedećih dimenzija 100X8 6Jx15 ET20.

Ja sam gledao na "ekupi"
http://www.ekupi.hr/Celicni-naplatak-15-8470-474640.aspx

ako mi možete preporučit još negdje drugdje, ja bi vam bio jako zahvalan.

Ukoliko postoji ova tema već, molim bih vas da me uputite na nju

Hvala

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Razmisli o dimenziji 195/50/15... jeftinija je i šira ponuda. Ovisno o gumama, sa prvim ili drugim setom biš isplatio atest. Al i da ostaneš na ovoj nije strašno... Potenza RE002 je 560kn/kom u tvojoj dimenziji.

Felge su ti sljedećih dimenzija: rupe za šarafe su 4x108, veličina felge je 6Jx15 cola, ET je 20. Sve osim rupa za šarafe može malo odstupati (može i to, al da ne kompliciramo...). Možeš stavit 6,5J felgu, ET može bit mrvu manji...

A ova felga što si stavio sa e-kupi... ne pišu nikakvi podatci o njoj pa se nemože ništa reć. Cijena isto neznam kakva je pošto čeličane na moje aute neidu :D

Ako budeš imao sreće, možda kolega @Krky ima kakve novouređene felge za ponudit ;)
Pa evo... strpi se malo ako se netko javi, a i nemoj da te bude strah njuškala... uz malo opreza se dobra ponuda nađe. Za 4x108 - 15 ima preko 100 rezultata :grin:

............

Ja bi zvao za ove, treba pitat za ET. Ali pretpostavljam da je isto 20 ako su bile na 206ici. Koštaju malo više od čeličana, ali...
http://www.njuskalo.hr/alu-felge/alu-felge-15-rupe-4x108-4-kom-oglas-20579039

Ove su origigi Peugeotove... znači kvalitetne, solidne. Promjeniš čepove i boli te briga... isto koštaju ko čeličana. A pašu po specifikacijama 99%.
http://www.njuskalo.hr/alu-felge/alu-felge-15-rupe-4x108-4-kom-oglas-20550535

Lix

Active member
ovo šta ću ti napisat je iz iskustva osobnog i metode pokušaja i pogreške, znači idemo, 15" serijske xsara vts ph1 su pre fora felge odlično stoje, auto se da pristojno spustit nisu teške i sve šljaka odlično, et im je oko 20 i mogu ić po mojoj procijeni slobodno 2 cm van sa distancama i napred i nazad, sa 195/50/15 ćeš na tehničkom ić bez problema jer imaju 10% tolerancije na dimenziju gume, ja imam 16 i neznam kako bi 1.4 išao sa tim, felge su oz supertourismo 16x7J et16, ta kombinacija sa 195/55/16 gumom igra odlično, ništa ne struže sve je okej, sa 205/55/15 na istoj felgi bi trebala distanca 1 cm napred a iza pogotovo (ako je 205 struže iza na unutarnji rub, malo ali struže), moja preporuka ti je da ideš na 15 felgu jer 1.4 sa 16 felgom ce ljepo izgledat ali nemaš potrebe za tim, ciljaj et od maximalno 25, ako se pak odlučiš na 16" frend prodaje oz supertourismo 16 za 200€ sa gumama, možeš i na 14 ić, uglavnom šta god odlučiš mora ti bit rupe 4x108, i et 25 ili manji ukoliko ne želiš kombinirat sa distancama, i da 17" ti ne stane ali nikako bez rezanja lupanja rolanja rubova i sličnih egzibicija :whistling:

Na vrh