Ljudi moji, o čemu mi govorimo, kakva crna ekologija, i to još od, kao, eko-savjesne auto industrije...? Aloooo...?!
Auta sa izvađenim dpf-omi blokiranim egr-om znaju proć eko-test bolje nego prošle godine sa svim time na sebi... Ljudi iz ZG, e, pazi, ZG di imaš tonu dugih čekanja po semaforima, čisto iz radoznalosti odvezu tank sa i tank bez S&S, svakodnevna vožnja kuća-poso, i prođu više km bez... Pa o čemu mi pričamo...?
Da je ikome u autoindustriji stalo do ekologije i sigurnosti putnika u autu, na cesti bi bilo već skoro 2 desetljeća more klasičnih hibrida, i sa benzinskim za manja auta i sa dizelskim za veća i teža... Pomoćni elektro motor, NiMh baterije za dobrim software-om za regeneraciju u vožnji, i da vidiš kako se smanjuju emisije, kako na semaforu nema ispuha, kako pada potrošnja goriva...
Ali ne, već treću godinu u HR država više ne subvencionira klasične hibride, samo plug-in i full electric... Naravno, zašto pomagat kupovinu nečega što stvarno ima smisla, gdje je ekologija vrh, a ne moraš ko manijak tražit punionicu koje nema, gdje u sudaru ne sjediš na bombi čim malo kisika prodre u kućište baterije...
Tako da, ekologija je u automobilskom žargonu oznaka za 'ošišaj ovce' jer eto, skontali su da je masu normalnih ljudi sve više osvješteno i želi se makar osjećat da nekako doprinosi, nebitno koliko u tome ima istine, pa ajmo ih onda ošišat sa novim marketinškim pristupom koji sa stvarnošću, kao i obično, nema apsolutno nikakve veze...
Valjda...