DS4 & DS5 odlaze u povijest, ali dolaze novi igrači

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
DS je prekinuo proizvodnju premium modela DS4 i DS5, ali i najavio potpuno novi model.Britanski Autocar javlja kako su premium izvedbe Citroenovih modela stvar prošlosti te kako se trenutno prodaju primjerci sa zaliha. Ništa strašno jer potražnja za skupim francuskim šminkerima nikad nije bila ogromna. Prošle godine prodano je tek 11.746 primjeraka DS4 i svega 5738 primjeraka DS5.

"Oduvijek smo planirali ugasiti proizvodnju modela DS4 i DS5 u 2018. godini", izjavio je glasnogovornik PSA koncerna i najavio uzbudljivu novinu. "To će dovesti i do otkrivanja novog električnog kompakta na pariškom salonu", pojasnili su iz kompanije.

Pretpostavlja se da će to biti DS3 Crossback u električnoj izvedbi, a stići će nakon DS 7 E-Tense hibrida. Novi model mnogi vide kao jedinog francuskog rivala premium igračima kalibra Audija Q2.

https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/ds-4-and-5-production-ends-part-drastic-line-changes
 

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Šteta za DS5.

Al DS4 je, kaj se mene tiče, loš proizvod. Prvo i prvo nemrem se zamisliti da bih kupil auto koji ima stražnja vrata na kojima se nemreju stakla spustit. Tu mi priča počinje i završava. :)
 

HAL9000

New member
Donator foruma
DS je dobro krenuo , i meni je nekako DS 4 bio ni vrit ni mimo a DS3 i DS 5 lijepi.
Falio je i malo "ozbiljniji" ( veći ) model. Takvi modeli se moraju stalno faceliftati i izbacivati posebne serije a oni već godinama ništa , samo čekaju da propadne potražnja do kraja , čudna je ta njihova politika......
A u biti nije bio ni posebno udoban ni posebno sportski , samo lijep.....
To nije dovoljno .
 

Dalibor

Dado Tornado
DS je pokopan od kada su maknuli ševrone sa maske. ovo se može prodavati jedino u kini, i da nema nje, već bi se razmatralo ukidanje DS avanture
 

markan1000

Well-known member
DS4 totalni promašaj od samog početka, čak nije ni nešto posebno lijep bio. a centralni greben jednostavno preuzet iz c4, a to je i u c4 najružniji i najjeftiniji komad plastike. Za DS5 mi žao, još uvijek se okrećem za svakim koji prođe, pogotovo s Citroenovom maskom.
 
Na vrh