Onda je valjda i jeftinijiDisk je dosta tanji
Brembo pločice su zapravo Ferodo. I po meni su one bestbuy.Da ne otvaram novu temu, a diskovi i pločice su i kod mene u pitanju!
Naime Imam još originalne disk pločice naprijed, auto broji 89tkm. Koliko sam vidio još trećina materijala za kočenje je na pločici.
Kupio sam BRAMBO disk pločice za promijeniti. PITANJE Ima li netko iskustva sa ovim pločicama ako se na postojeće diskove stave kako će to "disati". Diskovi su ravnomjerno potrošeni nema "brazdi", jedino se po vanjskom rubu diska vidi potrošenost onako umjerena. Mogle bi još jedne pločice. Kako će se BRAMBO slagati sa original diskovima.
ZAHVALAN![]()
E, vidiš ovo je najkorisnija informacija!! kako pronaći tu oznaku??Što se tiče diska više manje svaki ima oznaku do kuda smije biti potrošen. A za pločice nema razloga zašto ne bi bile dobre.
U potpunosti se slažem. Nemam iskustva na autima, ali na bicikl sam stavio Avid HS1 u nadi da će hlađenje biti bolje. I je, dosta bolje, ali nakon svakog jačeg spusta, čuje se kako zapinje za pakne u intervalima.Tanji diskovi su odličan preduslov za krivljenje diskova.
Pa zar nije?Lanac mijenjati na 120tkm, ali najbolje je na 100tkm. Ali još sigurnije na 90tkm !!! Pa to nema kraja!!
Hm Hm, kako kome! Ako je rečeno 120tkm onda treba biti min 100tkm. E sad ako diraš u lanac dobro je i vodenu pumpu, pa remen a može i rolice za natezanje remena. A vidi flisa semering remenice, kad sve radiš..... eto 5500 tisuća kunića. A ti trenutno radiš za plaću na koju se ne plaća porez....Pa zar nije?
Lanac nije toliko skupa investicija, a nema ništa loše u tome da ga se zamijeni i prije vremena. Sigurniji si, pogotovo jer VTi motori nisu na glasu kao "bulletproof"
120 je vjerojatno za normalne uvijete. Tj. idealne, a mi ne vozimo u idealnima. Èim u 6 godina nemamo ni 100 tisuća kmAko je rečeno 120tkm onda treba biti min 100tkm.