Citroen C5 X7 2. 0 HDi

Spawn

Well-known member
Ono sto sam ja vidio , bolji je u izradi. Termo i zvucna stakla,izolacija, materijali (npr volan,plastike) , oprema ( ima i non exclusive s jako puno opreme ali rijetkost) itd. Po mojoj mjeri bio bio exclusive 2.2 150kw 2012 nakon 5 mjeseca ili 2013 nadalje i 50000km. Taman :ad

mladenbl

New member
o mojoj mjeri bio bio exclusive 2.2 150kw 2012 nakon 5 mjeseca ili 2013 nadalje i 50000km. Taman :ad
Ti sada kao da opisa moje auto :D Samo sto nemam motor od 2.2 i 150 kw :D To sam postigao chipom :D Moj auto je proizvedeno u 8 mjesecu 2012 godine.
Vozio sam se u jednom nonexclusive modelu, pocevsi od sjedista, plastika, ukrasnih lajsni sve je drugacije nego kod mene. Dobro se sjecam, ovaj model cak nije imao dodje zastite motora... mada mislim da je to samo slucaj da ovaj model nije ih imao, da su stradali...

Cutac

Prèkaroš
Tako je, Exclusive s razlogom nosi tu plaketu.
Kod većine proizvođača automobila viša razina opreme nosi višu kvalitetu.

Baš gledam i raspitujem se za 308. Ja mogu uzeti srednji paket opreme i naklikati opcije da ima istu opremu kao najviši paket i da čak i košta isto, ali dobiješ bolji auto ako uzmeš viši paket, nego ako klikćeš. Isti razlog zašto Medveščak sa istom opremom košta manje nego Seduction sa tom opremom.

Cutac

Prèkaroš
Ma gdje ces to da radis, da prelazis sa Citroena na Peugeot
Citroen od poštenih auta ima DS3, koji je star i C3, koji je gradski auto.
Doslovno, da mi netko kaže da uđem u salon u Parizu i da biram koji god hoću auto, uzeo bih najskuplji, nebitno koji je, samo ga da prodam.

Evo, nedavno je Citroen imao c4, koji je komforan, štedljiv i nije skup, c5 koji je c5, malo davnije je bio c6 koji je pak c6, onda su imali i DS3 sa 200 konja, DS5 koji je svemirski brod, sada nemaju ama baš ništa.
C3 i C3 Aircross su fora, stvarno jesu, ali Citroen nudi njih i C4 SpaceTourer/Picasso, nemaju niti jedan "pravi" auto.

Pogle Peugeot 508 novi. Pa Citroen ne da nema takav auto, oni nemaju ni sličan auto...
:D

mladenbl

New member
Znas kako, podrzavam te u svemu sto si napisao. Tacno je sve ovo, pogotovo sada kada je pitanje sta ce biti i sa novom linijom C5, da li ce biti za Evropsko trziste ili ne. Posto sam negdje na stranim forumima procitao jedan zanimljiv clanak u vezi toga. Pa me sada zanima sta ce biti sa C5.
Izasao je sada ovaj C5 Aircross ali to je SUV model. Mada, meni se iskreno taj model svidja.
Sto se tice DS5 auto je svemirski brod, kako sa vanjsku tako i sa unutrasnju stranu. Ali po meni ima jedan veliki nedostatak, to je sto mu nedostaje hiraulika i onda bi taj auto bio savrsen :D Barem po mom ukusu :D
Novi 508 je odlican, opasno ljut naprijed, pogotovo u onoj GT varijanti :D Kao nekakva cupe limuzina, nesto na fazon Audi A7. Vrata bez rubova, sto se meni uvijek svidjalo kod auta tog tipa.
Centalna tabla savrseno uradjena, virtual cockpit, zasjeceni volan ( sportista ), ambient light sto mi se svidja kada ima u autu... Zadnji kraj auta ne treba komentarisati, svaki komentar je suvisan :D
Gledao sam test na youtube.
Lijepo su ga uradili, nema se tu sta mnogo dodati.

Cutac

Prèkaroš
Hebemti sve, stisnuo sam back na mišu kad sam post napisao... :mad:

Uglavnom, 508 super, da imam love naručio bih ga, C5 kao SUV mi se ne sviđa, ali ok, neka izbace i neku limuzinu i sve pet. Citroen bi trebao imati limuzinu, oduvijek su imali bar jednu krstaricu u ponudi.
DS5-ici je falila hidraulika i V6 sa 250 konja da bi mogućnosti bile dorasle izgledu :)

Profiler07

Well-known member
Ma neko je tu zezno sa onim cactusom sad su sva auta sto izbacuju sa cactusovim prednjim krajem...da izadje novi xm imao bi cactusov u liniju :) ! Nemam nista protiv cactusa lijep je auto stvarno ali brate mili to je profurano 2014,a sad kucamo na 2019 i idalje ista auta...pa dosta vise!mislim da citroen nece izbaciti sljedecih 5g ni priblizno lijep auto kao sto je novi 508

visaluteju

Well-known member
Cuo sam za za 508 da se zale da je navodno prenizak za nase prostore valjda 5cm nizi od prethodnog modela i da je unutra prilicno tjesan s obzirom na dimenzije. Sad da li ga kude namjerno ne znam, meni je vanjskim izgledom pun pogodak

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Jbga, stari model je ipak na broj većoj platformi... nemaju još baš puno iskustva sa prostornim rastezanjem platformi (za razliku od vremenskog)

Milosh

Test
Cuo sam za za 508 da se zale da je navodno prenizak za nase prostore valjda 5cm nizi od prethodnog modela i da je unutra prilicno tjesan s obzirom na dimenzije. Sad da li ga kude namjerno ne znam, meni je vanjskim izgledom pun pogodak
I meni je izgledom pun pogodak ali sam baš takav utisak stekao gledajući video recenzije, očekivao sam više prostora i malo veću visinu.

mladenbl

New member
Hebemti sve, stisnuo sam back na mišu kad sam post napisao...
Nije mi se to jednom desilo, pa sve ponovo moram da kucam :D

Ma neko je tu zezno sa onim cactusom sad su sva auta sto izbacuju sa cactusovim prednjim krajem...da izadje novi xm imao bi cactusov u liniju
Sto se tice tog cactusa, dosta Citroenovih modela je izbaceno na taj fazon. Sada bi bilo vrijeme da se to malo promjeni, jer je vrijeme za promjene. Ipak, kako sto si sam napisao, cactus je od 2014 godine, a sada je 2018 godina, vrijeme je da se nesto promjeni... mada, mozda se vode onom starom: zasto nesto mijenjati ako se dobro prodaje :D

Koliko sam ja mogao da vidim po recenzijama i komentarima, novi 508 je nizi od predhodnog modela, jer se islo na tu varijantu da bude cupe limuzina. Mogao bi se C5 mijenjati za 508, za par godina :D

ko ga svabenzi hvale sta se imamo ovdje raspravljati
Svabe su hvalile i C5 :D

Profiler07

Well-known member
Hvale ga i dan danas jer kazu da je to francuz sa njemackim dijelovima :) .Po meni od najljepse od citroena sto je ikad izaslo su:Dyane,Acadyane,DS,SM,CX,XM i trenutni C5...ostalo sve bacit niz vodu

Na vrh