CITROEN C5 2.0 HDi 135 Exclusive

putnik

New member
Opet i uvjek pozdrav za CITROENAŠE!

Nakon mjesec dana eksploatacije C5 2.0 HDi 135 Exclusiv, bez zamjerke. Trenutno je u upotrebi na kraćim relacijama (gradska vožnja), ali 23. 12. 2016. ide na prvu dužu relaciju pod mojom dirigentskom palicom. Javim se sa rezultatima.
 

putnik

New member
Pozdrav Citroenaši, sretna Nova godina.
Kako sam obećao u predhodnom postu evo rezultati sa putovanja. Ukupno pređeno u dvije etape je 1708km. Prva etapa je 869km., prosječna brzina je 84km/h, prosječna porošnja je 5,9. Kako rekoh ukupno je pređeno 1708km i na kraju je prosječna brzina 94km/h a potrošnja 6,0. Samo da naučim prebacit fotografije i biće creno na bijelo. Udobnost odlična, finkcionalnost opreme odlična. Ukupan dojam: bez primjedbe.
 

putnik

New member
Pozdrav za društvo.
O čemu se ovdje radi? Danas sam otišao do radionice da malo zavirim ispod i uočim curenje na zadnjoj lijevoj strani. Jeli moguće kad se auto podiglo na dizalici i da se amortizer rasteretio te tad dolazi do curenja. Inače sigurno ne curi dok je na točkovima jer pratim na mjestu gdje sam parkiran. Dali je u pitanju samo mandžetna ili unutar još i neka gumica ili dihtung?
bild upload
<a href='https://postimg.org/image/c9hx2ttgj/' target='_blank'><img src='https://s29.postimg.org/cm9b90bqf/20170128_104437.jpg' border='0' alt='20170128_104437'/><br /><a target='_blank' href='https://postimage.org/index.php?lang=german'>Bilder hochladen</a><br /><br />
kostenlos bilder hochladen
bilder upload
 

putnik

New member


<a href='https://postimg.org/image/3nyen652b/' target='_blank'><img src='https://s13.postimg.org/3nyen652b/20170128_103503_1.jpg' border='0' alt='postimage'/></a>

Pozdrav Citroenaši.
Kako se mogu ispolirati ukrasne (kromirane) lajsne na pragu ispod vrata? Hvala

Malo se ponovio.
Zamjenjeni prednji diskovi i pločice, sajle rušne kočnice, cijev (vođica) sajle ručne kočnice sa lijeve strane, vraćene ljetne gume.
bilder kostenlos hochladen
bilder kostenlos hochladen
Kostenlos Bilder hochladen
foto hochladen
Kostenlos Bilder hochladen

Naravno zamjenjena je i mandžetna na zadnjem lijevom hidrauličnom amortizeru.
 
Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako je zagreban baš sloj kroma, nema pomoći... a ako je u pitanju samo površinski lak, onda poliraš isto kao i ostatak auta ;)
Al auto tako dobro izgleda na slikama da se ja nebih zamarao :D
 

konaroast

Citroenist
Nije to pravi krom već neka vrlo tvrda folija na plastičnoj lajsni. Može se malo očistiti površinski sa nekim blagim abrazivom. Probaj sa pastom za zube.

Kakve su ti se pokazale ove gume?
 

putnik

New member
Za gume ti nemogu dat mišljenje jer sam ovo auto kupio u Oktobru prošle godine a uz njega sam dobio ovaj komplet i komplet zimskih. Montirao sam ih ponovo prije mjesec. Uglavnom ne tresu, dobro prijanjaju pri kočenju, pa vidjet će mo.

Pozdrav.
Evo danas izvršena zamjena zadnjih kočionih pločica. Stare su baš dale sve od sebe.
bild hochladencertificity.com
 

putnik

New member
Pozdrav Citroenaši.
Nešto za pohvalu. Od danas u mojoj porodici još jedan Citren. Kući u garaži stoji odjavljen XM 2,1 TD, trenutno vozim C5 2,0 HDI, mlađa kćerka vozi C3, a starija je danas postala vlasnik ove C5-ice, kao nagrada za uspješno završeno školovanje i donošenja na svijet dvoje predivnih unučića. Nakon prijave javim se sa još detalja. 
Na vrh