Citroen C5 1.6 hdi 2015.

Citron

Well-known member
Citrač stoji zadnja 2 tjedna i neki dan sjednem u njega i pukne prednja lijeva opruga. Gdje god pitam nema opruge za naručiti. Trebalo bi mijenjati i selene i veliki servis odraditi i svašta 🥶🥶🥶

Citron

Well-known member
Citraču promijenjeni seleni, opruge, amortizeri (sve prednji kraj), odrađen veliki servis i registriran sljedećih god dana. Ima 148 000 i s obzirom da pola posla odrađuje on, a pola Mercedes, napravio je u godini dana samo 5 800 km.

Otkako je prednji kraj složen sad vidim da bi i zadnji trebalo, previše je 'opušten' u vožnji.
A i dalje nešto lupka u prednjem kraju kad prolazim npr preko tračnica ili kad skrećem preko nekih rupa. Trebat će i to izvidnicu.

Citron

Well-known member
1 040 eura me došlo sve dijelovi i ruke (od toga je na ruke otišlo 220 eura, ostalo na dijelove). Znači vilice su stavljene nove, opruge, amortizeri, ležaji amortizera. Ulje i svi filteri (osim u mjenjaču), vodena pumpa, španeri, rolice, zupčasti i kanalni remen, remenica alternatora, antifriz. I napravljen špur.

I sad je u planu ostalo vidjet što me to i dalje muči u prednjem kraju i promijeniti na zadnjem kraju opruge, vilice, selene, što god treba...

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
U kakvom su stanju napred spone? Kad sam zamenio prednje amortizere, onda sam posle nekih 8 meseci i zadnje. Jer se osetila razlika i nekako je auto kao da je bio dignut napred vise. Kada promenis i nazad, onda ces videti sta je razlika.

Citron

Well-known member
A nemam pojma, one mi padaju na pamet da bi mogle to raditi. Jer samo u nekim skretanjima i prijelazima čujem to lupkanje i malo scima volan.
A ovo za zadnji kraj vjerujem. Nisam vjerovao da je prednji bio tako loš dok nisam sve izmjenjao 😂 sad taj zadnji baš osjetim da nije kako treba

Na vrh