Pozdrav ekipa molim pomoc. Imam citroen c4picasso sa robotiziraniđ mijenjacem. Vec godini dana mucimo muku nikako da se popravi. Javlja se ista greska koja se nakon određenih popravaka ne pojavljuje međutim nakon izvjesnog vremena se pojavi opet. Gearbox fault. Prvo su bile dizne, pa senzori, pa stop prekidac pa opet senzori. Nakon pregleda u citroenu i tvrdnje da su promijenili stop prekidac , opet smo ga miuenjali nakon 2 mjeseca kod drugoga( sto znaci da uopce nije bio promijenjen) . Dijagnoza cijelog problema je bila da semzori đedjusobno ne komuniciraju kako treba te se javlja greska i problem kod promjene brzine . Senzori su bili u vise navrata na popravku, dizne promijenjene i opet senzori. Akumulator je otisao i nakon promjene opet isto. Gearbox fault, engine fault. Ponovo smo isli u citroen jer se jedino tamo moze softver reinstalirat , i onda dobijemo od njih da ke mozda zamasnjak problem a kad se promijeni zamasnjak i ako se opet pojavi greska onda je mijenjac. Sve skupa nekih 5000 eura za auto iz 2011. Ja auto jako volim , odlican je za djecu i za putovanja i u super je stanju. Ali mi nikako nije jasno kako ga nitko ne moze pregledat cijeloga i reci u cemu ke zapravo problem. U ovlastenom servisu mislim da im se ne da uopce u kostac stavljati s tim. Mnogi drugi majstori nemaju pojma niti iskustva s takvim mijenjacima. Cijelo vrijeme ke ista greska i nece promijeniti brzinu iz 3u 4 kad se javi greska nego moramo na N pa onda na A da se promijeni brzina. Eto molim pomoc gdje pdvesti auto da mi ga poprave i konkretno recu problem a da ne platim cijenu samog auta. Hvala