citroen C3 nema komunikacije sa ureom

NermaP

New member
Pozdrav, jutros pri paljenju automobila upalila mi se lampica motora te porukom Engine fault: Repair needed. Nako toga mi se uplalila lampica AdBlue i lampica za servis. Nakon napunjenih 10l AdBlue tecnosti te voznje automobila 15minuta lampice se nisu ugasile. Nakon dijagnostike pokazana je greska Uo29t te kako nema komunikacije sa ureom. Da li je neko imao slican problem? Rijec je o Citroenu C3 2017 godisne 1.6 hdi presao 166.000km.

pedjolino

Member
nemam ad blue al mislim ako se dopusti da se isprazni do kraja i prikaze da je prazan tj da fali ad blue, kad se napuni mora da se resetuje ad blue.

NermaP

New member
nemam ad blue al mislim ako se dopusti da se isprazni do kraja i prikaze da je prazan tj da fali ad blue, kad se napuni mora da se resetuje ad blue.
Probali preko dijagnostike i izbacena nam ova greska te da nema kontakta sa ureom.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Možeš krenuti u dva smjera... prvi je je isključivanje kompletnog sustava, cca 150-200€. Mehaničkih problema neće biti, tehniči (za sada) prolazi bez problema.

A drugi je probati počistiti diznu, provjeriti ožičenje, doliti aditiv i resetirati sve.
No s obzirom na godine/kilometre, moguće da je pumpa vrisnula, ide u kompletu sa rezervoarom, a cijena je (bila) cca 1000€

Na vrh