Citroen Berlingo - usporedbe i iskustva ( HDI ili benz)?

Ax boy

Well-known member
Pozdrav, vlasnik sam zlatnog berlinga ( 2002)sa 529 000 km. Auto ima dod.elektroniku sa c5 tako da ima jos jaci i bolji šus ima 80 kw a ne 66 kw kao orginal zapravo - stani pani - feeling kao da vozim Jumper :) . Jel netko ima dimka isto ( kakvo iskustvo i km-traze ili ako ima bengaca kako mu ide). Moje skromno misljenje da tzv.mali.kombiji kao berlingo bi trebali biti dizeli pogotovo teretni?. Kaj vi mislite citro frendači?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa i ja sam za dizela u tom slučaju, svakako je ugodniji život. Makar znam da ih ima dosta i sa 1.4 benzincem ko u mojem C3, opet brdo kilometara prelaze, al to mora muka bit :D
Kangoo je recimo dolazio i sa 1.2 benzincem od nekih 60 konja... isto ih se znalo vidit.
Svako prema svojim potrebama bira...
 

2mario2

Well-known member
Po meni bi isto trebali biti dizeli jer imaju snage dosta, vuku iz manjih okretaja bolje nego benzinci i naravno troše manje i jeftinije pogotovo prilikom opterečenja. Benzinac je ok, al teretni onda s plinom jer ne vjerujem da pod opterečenjem troši malo ko dizel. A putnički je svejedno meni iskreno. Ja bi mislim odabrao benzinca da moram takav tip auta kupovat i to samo zato jer nisam previše ljubitelj dizelaša, al opet nikad se nezna
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Sad sam se sjetio jednog sa dostavnim benzincem... sezonski ugostitelj :D Dva put godišnje preveze inventar 5km gore dole, i jednom dvaput tjedno ode u kakav šoping tih par mjeseci.
Mislim da auto ima neku smješnu kilometražu za godine, moram provjerit kad ga vidim... ali vjerujem da je njemu auto taman.
 

Ax boy

Well-known member
Da,svako voli svoje vrste motora. Kad bih ga prodavao ne bih skidao kilometrazu bez obzira na 530 ili ko zna vise 000 km. Prvo moze biti kaznjivo pogotovo na tehnickom ( npr. Skine se na 250 000 a na tehnickom drugom covjeku vele da je imao lani 520 000 km. Nije tak strasno, tolika km jer ima motor sa 207 hdi-a prije 2 godine ( auto razbijen bio a motor 114 000 km imao). Znaci komplet.novi je motor i. Kaj mislite o skidanju km , jednog dana naravno .?
 

Cutac

Prèkaroš
Auto sa 500 tisuca kupis za 500 € plafon i onda ga koristis do smrti
Ne servisiras, ne pazis, dostavljas si sto hoces i kad dodje vrijeme, zoves CIOS.

Zove prijatelj kaze ima Clio za 200€, 20godina, ne servisiran, u hladnjaku ima 3 deci kave jer to kao zaustavlja curenje.
Uzeo ga za 150€ i sad sluzi da ga se rasturi koliko se da i CIOS ga otkupi za skoro istu svotu :cool:
 

ZlatkoC4

Well-known member
Kad bih ga prodavao ne bih skidao kilometrazu bez obzira na 530 ili ko zna vise 000 km.
Ovim si sam odgovorio na pitanje. Naravno da ne treba skidati km. ali danas ljudi nažalost gledaju samo sebe i zato nam je ovako skurcano.... društvo.
 
Na vrh